Dani Carvajal van Real Madrid in duel met Jordi Alba van Barcelona
NOS Voetbal•

Spaanse competitie stilgelegd, Real Madrid in quarantaine

De Spaanse competitie ligt de komende twee speelrondes stil, vanwege de uitbraak van het coronavirus. De volledige selectie van Real Madrid werd vanochtend in quarantaine geplaatst nadat bij een basketballer van Real Madrid het coronavirus was vastgesteld.

Voor La Liga was dat reden om de hele voetbalcompetitie voorlopig op te schorten. "De situatie wordt opnieuw bekeken nadat de periode van quarantaine is afgerond", aldus een verklaring. Het is niet duidelijk of ook de basketbalcompetitie wordt stilgelegd.

De basketballers en voetballers van Madrid delen de trainingsfaciliteiten. Om het risico op verspreiding van het virus te verkleinen, besloot de club alle spelers naar huis te sturen.

De eerste wedstrijd van de voetballers stond vrijdag gepland, tegen Eibar. Dinsdag 17 maart zou Real Madrid in de Champions League op bezoek gaan bij Manchester City voor de return in de achtste finales. Het is nog onbekend wat er met die wedstrijd gebeurt.

Of FC Barcelona een dag later de return in de Champions League tegen Napoli speelt, is ook nog niet duidelijk. Eerder maakte de UEFA bekend dat de Europa League-wedstrijden van de Spaanse ploegen Sevilla en Getafe zijn opgeschort.

Buitenland

In landen buiten Spanje zijn de voetbalcompetities ook al grotendeels tot stilstand gekomen of aangepast. In Italië wordt er tot 3 april niet gespeeld en in onder andere Duitsland en België is publiek niet meer welkom.

In Nederland gelden nog geen restricties, alleen de wedstrijden van clubs uit en in Noord-Brabant zijn afgelast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl