NOS NieuwsAangepast

Ook ziekenhuispersoneel in Eindhoven, Breda en Den Bosch besmet met corona

Opnieuw is in verschillende ziekenhuizen personeel besmet met het coronavirus. Het virus is vastgesteld bij drie medewerkers van ziekenhuizen in Eindhoven, 's-Hertogenbosch en Breda. Gisteren werd bekend dat een medewerker van het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam besmet is.

Het gaat in Eindhoven om een verpleegkundige van het Catharina Ziekenhuis. In Den Bosch is een arts-assistent van het Jeroen Bosch Ziekenhuis besmet en in het Amphia Ziekenhuis in Breda betreft het een medewerker van de polikliniek neurologie.

Den Bosch

De arts-assistent van het ziekenhuis in Den Bosch had vrijdag contact met een man uit het Gelderse Kerkwijk. Die meldde zich met griepverschijnselen en dinsdag bleek dat hij het virus had. De arts-assistent kreeg dezelfde dag milde klachten aan zijn luchtwegen en gisteren bleek uit een test dat ook hij het virus heeft.

De man woont in 's-Hertogenbosch en verblijft in thuisisolatie. Ook de acht patiënten van de afdeling oncologie met wie hij dinsdag contact had, zijn geïsoleerd. Aan de collega's van de man is gevraagd om zichzelf in de gaten te houden.

Eindhoven

De medewerker in Eindhoven heeft het virus vermoedelijk opgelopen bij het verplegen van een patiënt bij wie maandag het virus werd vastgesteld. De verpleegkundige zit in thuisisolatie.

Alle patiënten van de afdeling waar hij of zij heeft gewerkt, worden in isolatie verder verpleegd. Het gaat om een gedeelte van de afdeling chirurgie, waar dertien patiënten zitten.

Die mensen worden nu getest op het coronavirus. Op de afdeling worden voorlopig geen patiënten meer opgenomen. Onder patiënten en medewerkers van de afdeling is ook een contactonderzoek ingesteld. Het Catharina Ziekenhuis benadrukt dat operaties gewoon kunnen doorgaan en dat de zorg op alle andere afdelingen zoals normaal verloopt.

Breda

De besmette medewerker van het Amphia Ziekenhuis in Breda zit eveneens thuis in isolatie. Er is geen contact geweest met patiënten. De polikliniek neurologie is extra gereinigd en collega's die contact hebben gehad met de medewerker zijn voor twee weken naar huis gestuurd. De polikliniek is open, maar met een minimale bezetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl