MC Slotervaart na het faillissement in oktober 2018 ANP

Goedemorgen! Een onderzoekscommissie presenteert het rapport naar het bankroet van het MC Slotervaart en de MC IJsselmeerziekenhuizen en Eurocommissaris Timmermans komt met zijn klimaatplan.

Wekdienst liever luisteren?

Vandaag laat de zon zich af en toe zien. Al trekken er in het binnenland vanmiddag wel enkele buien over. Het wordt 8 of 9 graden bij een matige zuidwestenwind. Vanuit het zuidwesten gaat het vanavond regenen en ook de komende dagen blijft het niet droog. Vooral donderdag is het bewolkt en regenachtig.

NOS / Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het onderzoek naar de faillissementen van het MC Slotervaart en de MC IJsselmeerziekenhuizen wordt gepresenteerd. De commissie-Van Manen onderzocht hoe de faillissementen zijn verlopen en welke lessen daaruit kunnen worden getrokken.
  • Is er een verband tussen klimaatverandering en de verwoestende bosbranden in Australië? Een internationale groep wetenschappers doet verslag, onder leiding van de Nederlandse hoogleraar Geert Jan van Oldenborgh.
  • Eurocommissaris Frans Timmermans presenteert de klimaatwet voor de hele Europese Unie. Correspondent Bert van Slooten legt in dit artikel uit wat Timmermans' plannen zijn.
Bernie Sanders viert zijn overwinning in zijn thuisstaat Vermont ANP

Wat heb je gemist?

De Democratische presidentskandidaten Joe Biden en Bernie Sanders zijn de grote winnaars op Super Tuesday. Biden staat op basis van exitpolls in acht van de veertien staten waar afgelopen nacht voorverkiezingen zijn gehouden op winst. Miljardair Michael Bloomberg lijkt de grote verliezer. Hij won vooralsnog geen enkele staat.

Super Tuesday is een van de belangrijkste dagen in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Er waren maar liefst 1357 gedelegeerden te verdelen. Dat is zo'n twee derde van het aantal dat nodig is om de voorverkiezingen te winnen en het in november tegen president Trump te kunnen opnemen.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Belgische atletes die naar de Olympische Spelen in Tokio gaan, krijgen hulp uit onverwachte hoek. Een lingerieproducent uit Schellebelle heeft een speciale bh ontwikkeld: goed voor goud. De sport-bh, die deel uitmaakt van de officiële team-outfit, is getest bij verschillende sporten en lichtroze mét de Belgische driekleur.

Speciaal voor de atletes hebben ze wel de maten moeten aanpassen. "Normaal beginnen we pas bij een D-cup De meeste atletes zitten tussen een A- en C-cup", zegt fabrikant Vanessa de Vuyst tegen de VRT.

De olympische sport-bh Van de Velde NV / VRT

Fijne dag!

STER reclame