Abdi Nageeye vorig jaar tijdens de marathon van Rotterdam
NOS Sport

Nageeye loopt marathon Rotterdam ook in 2020: 'Vorig jaar groot succes'

Vorig jaar leverde Abdi Nageeye een topprestatie door in de marathon van Rotterdam bijna twee minuten van het Nederlands record af te lopen. Dit jaar - op zondag 5 april - keert hij terug in de Maasstad met een ander doel.

"Ik ben blij om terug te keren naar Rotterdam na het grote succes van vorig jaar. Ik hoop hier opnieuw een stap vooruit te kunnen maken in mijn voorbereiding op de Olympische Spelen", aldus de 31-jarige atleet.

Met zijn Nederlandse record van 2.06,17 werd Nageeye vorig jaar vierde. De winst in de grootste marathon van Nederland ging naar de Keniaan Marius Kipserem. Die liep met 2.04,11 een parkoersrecord.

Kipserem en Nageeye ontzettend rap in Rotterdam Marathon

Eerder werd al bekend dat de andere Nederlandse toppers Michel Butter en Khalid Chokoud ook aan de start staan van de Rotterdamse marathon. Zij doen daar een laatste poging de olympische limiet van 2.11,30 te lopen. Nageeye is al geplaatst voor Tokio.

Nog drie Nederlandse Tokio-kandidaten

Er zijn nog drie Nederlanders die op het schema van de olympische limiet van start gaan: Bart van Nunen, Frank Futselaar en Mohamed Ali. Laatstgenoemde werd drie jaar geleden Nederlands kampioen op de 5.000 meter en debuteert op de marathon.

Welke internationale toppers aan de start verschijnen, wordt later bekendgemaakt door de organisatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl