ANP
NOS NieuwsAangepast

Kosten verlaging maximumsnelheid twee keer zo hoog als gedacht

Rijkswaterstaat denkt 19 miljoen euro kwijt te zijn aan de aanpassingen voor de verlaging van de maximumsnelheid overdag naar 100 kilometer per uur. Dat bevestigt de wegbeheerder na berichtgeving in de Telegraaf. Eerder schatte Rijkswaterstaat de kosten voor de operatie nog op 7 à 8 miljoen euro.

Op 16 maart gaat de nieuwe maximumsnelheid in. Het kabinet besloot daartoe in november om de stikstofuitstoot te verlagen en zo ruimte te creëren voor de bouw.

In het eerder genoemde bedrag van 7 miljoen waren volgens Rijkswaterstaat nog niet alle kosten verwerkt, het ging toen nog om een eerste raming. "Dat waren de kosten tot maart, maar er moet nog meer gebeuren. Zoals aanpassingen bij spitsstroken en het plaatsen van hectometerpaaltjes", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat in het NOS Radio 1 Journaal.

Alle zeilen bijzetten

Rijkswaterstaat is druk bezig met de enorme klus. "We zijn de afgelopen week begonnen met het plaatsen van de borden. Daar zitten nu nog hoezen overheen. Die worden er vanaf 12 maart afgehaald."

In november zei de politie al dat er na 16 maart geen extra snelheidscontroles komen. Dat herhaalt een woordvoerder vandaag in De Telegraaf. "Maar we zullen altijd met mobiele radarsets onderweg zijn en op onverwachte momenten langs de kant staan. Automobilisten moeten niet denken dat ze vrij spel hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl