NOS
NOS NieuwsAangepast

Kinderdagverblijf Amsterdam dicht om coronabesmetting moeder

Een kinderdagverblijf in Amsterdam-Zuidoost gaat voorlopig dicht. Bij de moeder van een kind dat in de vestiging wordt opgevangen is het coronavirus vastgesteld. Het kind vertoont ook ziekteverschijnselen en wordt getest, zegt een woordvoerder van het bedrijf. "Dat was de doorslaggevende factor voor onze beslissing."

Van de moeder van het kind, een vrouw uit Amsterdam, werd vannacht bekend dat zij besmet is met het coronavirus. Ze werd ziek na een bezoek aan Noord-Italië, waar een uitbraak van het virus heerst.

Het kind is pas kortgeleden ziek geworden, en dezelfde dag nog opgehaald, zei Yvonne van Duijnhoven van de GGD Amsterdam op een persconferentie.

Luizenmoeder

De besmette vrouw is aanwezig geweest op het kinderdagverblijf CompaNanny Atlas Arena, en basisschool Laterna Magica in de wijk IJburg, waar een van haar andere kinderen naartoe gaat. Op die school is zij bovendien luizenmoeder. Woensdag heeft zij schoolkinderen onderzocht op luizen, blijkt uit een brief van de GGD aan de ouders.

De vrouw heeft een partner en nog twee kinderen. Zij zijn allen getest, een kind heeft klachten, van de partner is dat niet duidelijk, bleek op de persconferentie.

Het kinderdagverblijf blijft in ieder geval twee weken dicht; dat is de incubatietijd van het coronavirus. Er zijn volgens een woordvoerder geen aanwijzingen dat andere kinderen besmet zijn. Geen van de andere kinderen is op dit moment ziek en dat geldt ook voor het personeel.

Burgemeester Halsema van Amsterdam vraagt ouders van kinderen op het kinderdagverblijf en de school alert te zijn op eventuele klachten. De GGD verzoekt ouders van kinderen die zijn onderzocht door de patiënt dagelijks de temperatuur van hun kinderen te meten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl