De verbouwing van circuit Zandvoort ANP

Ruim twee maanden voor de Grand Prix van Nederland op 3 mei heeft het circuit Zandvoort een belangrijke horde genomen. Volgens directeur Robert van Overdijk, in Barcelona aanwezig bij de testdagen van de Formule 1, is de laatste laag asfalt aangebracht. "Het circuit is nagenoeg klaar", liet Van Overdijk in Barcelona weten.

Een van de blikvangers begin mei is de Arie Luyendijk-bocht, die veranderd is in een grote kombocht. De coureurs moeten van daaruit straks op het langere start/finish-gedeelte vol gas kunnen geven. Ook in de Hugenholz-bocht is in een komvorm veranderd.

Tempo

De GP van Nederland keert dit jaar na 35 jaar terug op de F1-kalender. De verbouwing van het circuit begon vorig jaar op 4 november.

"Trots overheerst", zegt Van Overdijk in Barcelona. "Vorig jaar om deze tijd waren we druk aan het onderhandelen om de Grand Prix van Nederland op de kalender te krijgen. Nu hebben we de GP binnengehaald en het laatste asfalt gelegd. Dat had niemand destijds verwacht. We hebben dit in een ongelofelijk tempo voor elkaar gekregen."

Directeur Van Overdijk over voortgang circuit Zandvoort

Van Overdijk is nog niet klaar met de hele verbouwing. "Nee, er moet nog veel gebeuren. We zijn ook nog volop bezig met het evenemententerrein, maar we zijn nu al superblij. Rond 1 april gaan we het evenement opstarten. Daar hebben we een maand voor nodig."

De directeur van het circuit is zomaar in Barcelona. Zandvoort is van plan een speciaal moment van het eerste rondje op het duinencircuit te maken. Dat moet op korte termijn gebeuren, want na de testweken in Barcelona (vrijdag 28 februari is de laatste dag) verhuist het Formule 1-circus vrij snel naar Australië. Daar is op 15 maart de eerste race van het seizoen.

Max Verstappen

Wie dat eerste rondje op het vernieuwde circuit gaat rijden, houdt de directeur nog voor zich. Van Overdijk sprak in Barcelona met het team rond Max Verstappen. Arie Luyendijk (winnaar Indy 500 in het verleden) is ook een optie. Naar hem is een bocht genoemd. "We zullen niet lang wachten met de bekendmaking", aldus Van Overdijk.

STER reclame