Leroy Fer
NOS Voetbalโ€ขโ€ขAangepast

Fer kopt Feyenoord op emotionele avond naar halve finales KNVB-beker

Feyenoord is de vierde halvefinalist in het KNVB-bekertoernooi. In een vermakelijke kwartfinale in Friesland rekenden de Rotterdammers af met sc Heerenveen: 1-0. Leroy Fer tekende in de eerste helft voor de enige treffer.

Feyenoord neemt het nu begin maart thuis op tegen NAC. De club uit Breda zorgde gisteren voor een daverende verrassing door AZ uit te schakelen. In de andere halve finale staat Ajax tegenover FC Utrecht.

Eerbetoon

De spelers van Feyenoord betraden het veld in speciale shirts met daarop een eerbetoon aan Carlo de Leeuw. De materiaalman en oud-speler van de club overleed donderdagochtend.

"Het was een zware dag voor ons", zei matchwinner Fer, die De Leeuw direct na zijn doelpunt eerde. "Het nieuws over Carlo hakte er bij ons in. Dan weet je dat je 's avonds nog moet spelen. Dat hebben we goed gedaan."

Aanvoerder Steven Berghuis sloot zich bij die woorden aan. "Het was een zware wedstrijd, maar ik heb er wel kracht uitgehaald. Verliezen was geen optie. Daarom hebben we een strijdlustig Feyenoord gezien. Ik denk dat Carlo trots op ons is", aldus Berghuis.

Bekijk hieronder de reacties van Leroy Fer en Steven Berghuis. De spelers van Feyenoord bespreken een voor de Rotterdammers emotionele dag:

Met De Leeuw in gedachten begon Feyenoord goed in het Abe Lenstra-stadion. Het leidde na een kwartier tot de treffer van Fer. De middenvelder kopte raak op aangeven van Marcos Senesi.

Nadat Luis Sinisterra had verzuimd om de voorsprong van Feyenoord te verdubbelen, werd Heerenveen sterker. Doelman Justin Bijlow pareerde namens de bezoekers schoten van Sven Botman en Chidera Ejuke.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. Berghuis was dicht bij de tweede treffer voor Feyenoord en Heerenveen-invaller Runar Espejord raakte een kwartier voor tijd de lat. Maar ook na een nerveuze slotfase bleef het bij 1-0.

Ook Advocaat herdenkt De Leeuw

Na afloop van de wedstrijd stonden de spelers van Feyenoord samen met de fans nog eens stil bij het overlijden van De Leeuw. Dick Advocaat sloeg dat eerbetoon bewust over.

"Daar kan ik niet zo goed meer tegen", zei de trainer van Feyenoord. "Maar ik hoorde dat het fantastisch was wat ze gedaan hebben. Ik ga het later nog wel terugkijken. Deze was helemaal voor Carlo."

Het eerbetoon van de spelers en supporters van Feyenoord aan Carlo de Leeuw, na afloop van het bekerduel in Heerenveen:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl