Carlo de Leeuw bekijkt een wedstrijd van Feyenoord ProShots

Carlo de Leeuw, materiaalman en oud-speler van Feyenoord, is op 59-jarige leeftijd overleden. Bij hem werd ruim een half jaar geleden kanker geconstateerd.

Donderdagochtend heeft hij de strijd tegen zijn ziekte verloren, meldt Feyenoord. 'In de rol van materiaalman, die hij tot begin dit seizoen vervulde, was hij al snel niet meer weg te denken uit De Kuip.'

De Leeuw begon in de jeugdopleiding van Feyenoord. De linksbuiten speelde uiteindelijk 45 wedstrijden voor het eerste elftal van de Rotterdamse club. Hij scoorde onder meer in de bekerfinale van 1980 tegen Ajax. De Leeuw speelde later ook voor Excelsior, SC Cambuur, FC Eindhoven en FC Volendam.

Bekijk hieronder de goal van De Leeuw, die aanvankelijk door de commentator over het hoofd werd gezien:

Carlo de Leeuw namens Feyenoord trefzeker in bekerfinale tegen Ajax Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In 2000 keerde De Leeuw terug bij Feyenoord, als materiaalman. Die rol vervulde hij ook bij het Nederlands elftal, waarmee hij drie WK's en een EK meemaakte.

Aan het begin van dit seizoen werd er tongkanker bij hem geconstateerd. Bij de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht in augustus kwamen de spelers van Feyenoord het veld op met een speciaal T-shirt om De Leeuw een hart onder de riem te steken.

Feyenoord opent in het Maasgebouw een condoleanceregister voor supporters die hun medeleven willen betuigen. Ook kunnen ze een op internet een bericht achterlaten.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht kwamen de Feyenoord-spelers in speciale shirts het veld op voor hun zieke materiaalman:

Feyenoord steunt zieke De Leeuw tijdens duel met Utrecht

STER reclame