Blind na ontstoken hartspier klaar voor rentree: 'Opgelucht en blij'

Daley Blind twijfelde de afgelopen maanden niet aan zijn rentree als profvoetballer. Bij de verdediger van Ajax werd eind vorig jaar een ontsteking aan de hartspier geconstateerd.

"Het was even schrikken, maar ik heb niet zozeer getwijfeld aan mijn carrière", zegt Blind. "Gelukkig konden de artsen vrij snel zeggen dat ik weer zou kunnen voetballen. Het had alleen tijd nodig."

Wazig

Blind zakte in december tijdens het Champions League-duel met Valencia plotseling in elkaar, zonder dat hier een tegenstander bij in de buurt was. Hij speelde de wedstrijd vervolgens wel uit.

"Ik zag wat wazig, voelde me even niet honderd procent. Ik dacht dat ik misschien niet genoeg gegeten had", aldus Blind. "Maar na dat moment voelde ik me vrij snel weer goed. Ik had ook geen gek gevoel op m'n borst of iets dergelijks."

Blind tijdens Ajax-Valencia ANP

"Pas een paar dagen later kwam alles aan het licht. Het was moeilijk, je krijgt in het begin vrij hard nieuws te verwerken. Het gaat wel om je hart, het leven is het belangrijkst. Na de onderzoeken kwam de klap", zegt Blind.

"Met de steun van mijn familie, vrienden en vrouw ben ik meteen gaan werken aan mijn herstel. Ik wilde zo snel mogelijk weer oppakken waar ik mee bezig was en weer aansluiten bij de groep."

Onderhuidse ICD

Bij Blind werd preventief een onderhuidse ICD geplaatst. Dat apparaatje kan het functioneren van het hart monitoren, maar in het ergste geval ook een stroomstoot geven bij een hartstilstand of hartritmestoornissen.

Door de aanwezigheid van de ICD maakt Blind zich geen zorgen over de toestand van zijn hart. "Ik voel me een veilig mens, heb totaal geen angst. Ik word continu gemonitord, tijdens trainingen en wedstrijden. De artsen geven me ook niet voor niks vrij."

Rentree

Blind kreeg in de afgelopen weken groen licht om de groepstraining bij Ajax te hervatten. Hij zou voor het duel met FC Utrecht van afgelopen zondag terugkeren in de wedstrijdselectie. Door de afgelasting van die wedstrijd is zijn rentree uitgesteld naar het bekerduel met Vitesse van morgenavond.

"Ik mis natuurlijk wel wedstrijdritme", zegt de Oranje-international. "Ik zit nog in de beginfase, moet nog wat conditie opbouwen. Maar ik zit niet voor niks op de bank, dus de trainer kan een beroep op me doen."

STER reclame