Daley Blind keert terug in de wedstrijdselectie tegen FC Utrecht
NOS Voetbal

Blind terug in wedstrijdselectie Ajax: 'Alle seinen staan op groen'

Daley Blind is weer beschikbaar voor Ajax. Twee maanden geleden werd bij de international een ontsteking aan de hartspier geconstateerd, nadat hij plotseling in elkaar was gezakt tijdens het Champions League-duel met Valencia.

Blind had onlangs de groepstraining al hervat, maar heeft volgens trainer Erik ten Hag nog wel een weg te gaan naar volledig herstel. Een basisplaats is nog een brug te ver. "We zijn in een opbouw, hij moet nu de volgende stap zetten."

Ten Hag blij met terugkeer Blind: 'De seinen staan op groen'

Ten Hag kan zondagmiddag in het uitduel met FC Utrecht ook weer beschikken over Ryan Babel, die tegen PSV met een lichte blessure uitviel na een botsing met de Eindhovense keeper Lars Unnerstall. Joël Veltman, Hakim Ziyech, David Neres, Quincy Promes en Zakaria Labyad ontbreken nog.

"Uiteraard verwacht ik dat Utrecht met het mes tussen de tanden speelt", zegt Ten Hag over het treffen met zijn oude club. "Dat zullen we ook moeten doen."

Tevredenheid

"Het lijkt me duidelijk welke houding we moeten aannemen. Tegen PSV dicteer je vanaf minuut één de wedstrijd, dat is wat ik wil zien", blikt Ten Hag met tevredenheid terug op de vertoning van vorige week.

Koploper Ajax verdedigt in de eredivisie een voorsprong van drie punten op AZ. De Alkmaarders nemen het zondag op tegen Feyenoord, dat al tien competitieduels op rij niet meer verloor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl