NOS

De storm Ciara zorgde voor afgelasting van de eredivisiewedstrijden FC Emmen-FC Twente, Sparta-ADO, FC Utrecht-Ajax en AZ-Feyenoord. Gezien de huidige vorm en blessuregolf kwam de afgelasting van de pittige uitwedstrijd Ajax niet eens zo slecht uit.

"Bij Ajax stonden ze wel met de handen omhoog", stelt Pierre van Hooijdonk gekscherend in Studio Voetbal. "Jammer voor de competitie." Daar is Kees Jansma het mee eens: "Doodzonde."

'Bij Ajax stonden ze met handen omhoog na afgelasting'

Nu is RKC Waalwijk thuis aanstaande zondag de eerstkomende competitiewedstrijd van Ajax. FC Emmen-FC Twente en Sparta-ADO worden dinsdag al ingehaald, maar het vinden van data voor FC Utrecht-Ajax en AZ-Feyenoord is een stuk ingewikkelder.

Zaterdag werd er wel gespeeld en boekte PSV de eerst zege van het jaar. Met Ryan Thomas als tweede spits en Ricardo Rodríguez als basisdebutant versloeg PSV Willem II met 3-0. "Genoten van Rodríguez", zegt Rafael van der Vaart. "Thomas speelde erg goed", aldus Van Hooijdonk.

Theo Janssen wil nog niet zeggen dat het lek nu boven is bij PSV. "Volgende week kan het weer anders zijn."

Nieuwe trainer PSV: Schmidt, Koster of Fraser?

Ernest Faber maakt het seizoen af bij PSV en daarna komt er een nieuwe trainer. "Het moet een ervaren trainer zijn", zegt Van Hooijdonk. Alfred Schreuder wordt genoemd, maar lijkt gezien zijn goede prestaties bij Hoffenheim niet haalbaar.

Theo Janssen denkt aan Adrie Koster: "Die levert goed werk bij Willem II." Of Henk Fraser? "Heeft ervaring en doet het overal prima", zegt Van Hooijdonk.

Nieuwe trainer PSV: Schmidt, Koster of Fraser?

Van der Vaart komt met een verrassende naam: "Roger Schmidt. Goede trainer, houdt van het Nederlandse voetbal." De 52-jarige Duitser was trainer van Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen en zit na een verblijf bij Beijing Guoan in China nu zonder club.

"Het is een cruciale beslissing", zegt Jansma. "Met de vorige trainer, Van Bommel, is het hartstikke misgegaan. Het is zo belangrijk dat ze nu de juiste naam nemen. Mijn gevoel zegt dat ze met een buitenlander komen."

Theo Janssen waarschuwt Memphis

Voor Memphis Depay wachten cruciale maanden in het revalideren van zijn kruisbandblessure. Gaat hij het EK halen of niet? Theo Janssen is ervaringsdeskundige. Ook hij kwam in maart 2014 razendsnel terug van een zware kruisbandblessure.

Tijdens een van zijn eerste trainingen bij Vitesse na zijn terugkeer ging zijn meniscus echter kapot. "Ik heb meteen mijn schoenen ingeleverd", zegt Janssen. "Te snel teruggekomen. Einde carrière."

Theo Janssen over herstel Memphis: 'Veel belangrijker dat hij nog carrière heeft'

Van der Vaart: "Ik hoop dat het lukt. Hij is belangrijk voor Oranje."

Janssen: "Het is veel belangrijker dat hij nog een carrière heeft. Dat we in de toekomst ook nog lol aan hem kunnen beleven."

Kijk hieronder naar de vaste rubrieken Korte Corner van Marcel van Roosmalen en Eindsignaal van Frank Heinen.

STER reclame