Bekijk de samenvatting van PSV - Willem II Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

PSV heeft dan eindelijk de eerste zege van het kalenderjaar binnen. De ploeg van coach Ernest Faber versloeg Willem II, de nummer vier van de eredivisie, met 3-0 in Eindhoven en naderde de Tilburgers tot op één punt in de stand.

Opmerkelijk was de ontvangst van de PSV-bus voor de wedstrijd. Na de onrust van de afgelopen weken kregen Faber en co nu vuurwerk en applaus. De steun leek PSV tot op het veld goed te doen. "Het was een fantastisch om de steun van de fans te voelen", zei aanvoerder Denzel Dumfries.

Weer Dumfries

Met Ryan Thomas en Sam Lammers in een 4-4-2-systeem als spitsenduo voorin en aanwinst Ricardo Rodríguez voor het eerst in de basis als linksback speelde PSV zijn beste eerste helft van 2020. Willem II had niks in te brengen.

PSV viert de 1-0 van Denzel Dumfries Pro Shots

De openingsgoal kwam niet geheel verrassend van de voet van Denzel Dumfries. Na een pass van Daniel Schwaab dook de rechtsback naar binnen en schoot hij met links in de verre hoek. Het was al de derde treffer van 2020 voor de verdediger en de zesde goal van het seizoen.

Thomas zorgt voor bevrijding

De tweede helft was een ander verhaal. PSV had het moeilijk en Willem II had veel balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. Ryan Thomas zorgde in de 70ste minuut voor de bevrijding. Hij werkte een voorzet van Cody Gakpo in het doel.

Ryan Thomas (r) viert de 2-0 ANP

Daarna werd PSV nog gevaarlijk via Mohamed Ihattaren en kwam de winst niet meer in gevaar. Mike Trésor Ndayishimiye zorgde voor een curieus slot door de bal in zijn eigen verlaten doel te schieten.

Basisdebutant Rodríguez maakte de negentig minuten vol op een voor PSV in meerdere opzichten positieve avond. Voor Willem II kwam een einde aan een reeks van negen duels zonder nederlaag.

'Punt achter slechte periode'

"Deze week hebben ook met de directie bij elkaar gezeten en gezegd dat we een punt zetten achter deze slechte periode", aldus Dumfries. "Mooi dat we dan ook gelijk drie punten pakken. Nu bij elkaar blijven en doorgaan."

"Prettig dat het eruit komt", zei trainer Faber. "Je kunt niet blijven praten tot je ons weegt. We hebben laten zien wat we met elkaar kunnen bereiken. Laat het een goed begin zijn."

Kijk hieronder naar de reacties van PSV-trainer Ernest Faber, Willem II-trainer Adrie Koster, Denzel Dumfries, Ryan Thomas en Mike Trésor Ndayishimiye.

Statistieken PSV-Willem II

STER reclame