EPA

Een cruise op een luxejacht, peperdure cosmetische behandelingen en een 24-karaats gouden e-sigaret. De goodiebag voor de Oscar-genomineerden is met een prijskaartje van zo'n 200.000 euro dit jaar waardevoller dan ooit.

Volgens Lash Farry, die met zijn bedrijf al achttien jaar de goodiebags van het filmprijzengala samenstelt, waren bedrijven dit jaar extra gretig om de tas te vullen. Zijn verklaring: het cadeaupakket wordt naar een elitegroep gestuurd met daarin enkel de twintig acteurs en vijf regisseurs die kans maken op de meeste prestigieuze filmprijs.

"En het draait om promotie", zegt Lash. "Bedrijven willen niets liever dan hun producten koppelen aan de belangrijkste trendsetters van de wereld."

Lash deelde op Instagram een foto van de Oscars-goodiebag:

De duurste 'goodie' dit jaar is een twaalfdaagse cruise op een luxejacht, ter waarde van ruim 70.000 euro. Op gepaste afstand gevolgd door gezichtsverjongingsbehandelingen van zo'n 18.000 euro. Onder de andere tachtig cadeaus in de tas zitten onder meer gadgets en kleding.

De Oscars worden morgen uitgereikt in Los Angeles. De film Joker maakt met elf nominaties kans op de meeste gouden beeldjes in onder meer de categorieën Beste Film en Beste Script.

STER reclame