1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS Nieuws

Weer meer besmettingen coronavirus: 3400 nieuwe gevallen

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is in China weer gestegen. De Chinese gezondheidsautoriteit telde gisteren 3399 nieuwe ziektegevallen.

De afgelopen dagen daalde het aantal nieuwe besmettingen nog. Het totale aantal corona-besmettingen in China staat nu op ruim 34.500. Daarvan overleden er gisteren 86, waarmee het virus nu in totaal 722 levens heeft geëist. Het sterftecijfer blijft op ongeveer 2 procent staan.

Besmettingen Frankrijk

Ook in Frankrijk is het aantal besmettingen opgelopen. Vijf Britten hebben daar het virus opgelopen nadat ze in contact waren gekomen met een Brit die in Singapore was geweest. Dat gebeurde in een skiresort in Les Contamines-Montjoie in Haute-Savoie, in het oosten van Frankrijk. Dat meldt de Franse minister van Gezondheid Buzyn.

Onder de patiënten is ook een kind, maar niemand is ernstig ziek volgens Buzyn. Het totale aantal besmettingen met het coronavirus in Frankrijk staat nu op elf.

Woede om oogarts

De meeste dodelijke slachtoffers in China zijn ouderen, die vaak al onderliggende hart- of longproblemen hadden. Een van de uitzonderingen is de 34-jarige oogarts Li Wenliang, die als een van de eersten alarm sloeg over het coronavirus. Hij overleed donderdag. Experts denken dat hij door zijn intensieve contact met patiënten mogelijk extra zwaar is getroffen door het virus.

Hoe de Chinese overheid berichtte over zijn dood en het gegeven dat Li in een eerder stadium werd beschuldigd van het verspreiden van valse geruchten leidde tot veel woede in het land.

"Hij heeft zijn leven gegeven voor ons", zeggen mensen in Peking over de dood van dokter Li:

Chinezen reageren op dood corona-arts: 'Ik ben erg verdrietig'

Inmiddels heeft de Chinese communistische partij toegezegd "alle relevante problemen die het volk heeft gemeld" te onderzoeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl