Studio Voetbal 2 februari 2020
NOS Voetbal

Pijnpunten PSV: 'Angst, bizarre dingen en groeiende invloed Raiola'

Met een goed resultaat in Amsterdam tegen Ajax had PSV voor een lichtpunt in donkere tijden kunnen zorgen, maar dat gebeurde niet. Integendeel, het spel van de Eindhovenaren bood weinig hoop op betere tijden. En er is veel meer aan de hand, rondom Mark van Bommel en Mino Raiola bijvoorbeeld.

"Pijnlijk", zegt Pierre van Hooijdonk in Studio Voetbal over het spel van PSV. "Ze hebben de bal in de eerste helft geen drie seconden in bezit gehouden."

Het zoeken naar voetballende oplossingen achterin verliep zonder succes. "Ze kunnen het gewoon niet", zegt Rafael van der Vaart.

'Pijnlijk, PSV houdt bal geen drie seconden in bezit'

Ook de net van een knieblessure herstelde spits Sam Lammers kon het verschil niet maken. "Hij verloor ieder duel en was heel slordig", zegt Theo Janssen. "Ik hoop niet dat ze bij PSV op hem alle hoop hebben gevestigd. Bij PSV heeft hij nog weinig laten zien."

Na de wedstrijd sprak PSV-trainer Ernest Faber ook al zijn zorgen uit over het niveau van zijn ploeg. Hij zei dat er tijdens de trainingen veel beter wordt gevoetbald. "Dan speel je tegen teamgenoten en die zijn niet veel", reageert Van Hooijdonk.

'Er moet iets veranderen, anders wordt PSV achtste'

Arno Vermeulen waarschuwt PSV voor het vervolg van dit seizoen. De ploeg staat nu nog vijfde, een plaats die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de Europa League-play-offs.

"Stop met de angst. Angst is de slechtste raadgever. Er moet echt iets veranderen. Anders word je gewoon achtste. Europees voetbal halen wordt een gevecht."

Vermeulen: 'PSV, stop eens met die angst'

De problemen van PSV gaan, zoals bekend, verder dan het veld. Algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch manager John de Jong liggen onder vuur en laatstgenoemde gaf vrijdag aan na een zware week te twijfelen over zijn toekomst.

'Gebeuren bizarre dingen bij PSV met Raiola'

Daarnaast is de ontslagen trainer Van Bommel volgens Vermeulen nog niet klaar met zijn strijd met Gerbrands. Met zaakwaarnemer Raiola heeft hij nog steeds invloed. "Van Bommel zit met rancune", stelt Vermeulen. "Hij is ten onrechte ontslagen, vindt hij."

"Een paar dingen zijn heel bizar", vervolgt Vermeulen. "Het lijkt erop dat Van Bommel en Raiola samen optrekken. Bergwijn had een goed contact met Van Bommel, maakt amok en forceert een transfer naar Tottenham."

"Nog gekker: Ihattaren ruilt zijn zaakwaarnemer in en komt terecht bij Raiola, Dumfries - de aanvoerder - ruilt zijn zaakwaarnemer in en komt terecht bij... Raiola. Ik denk dat Van Bommel daar een rol in speelt. Hij zit bij de familie van Raiola. Die helpen elkaar."

'Van Bommel zet zijn strijd tegen Gerbrands voort'

"Er is wel degelijk wat aan de hand bij PSV", vervolgt Vermeulen. "Hij heeft nu vier spelers van PSV in zijn stal, dat is interessant voor Raiola. Dat geeft hem een machtspositie ten opzichte van Gerbrands. Bij contractonderhandelingen zit Raiola weer met Gerbrands aan tafel."

Vermeulen vertelt daarnaast dat Raiola ook interesse had om Bergwijn te begeleiden en dat diens huidige zaakwaarnemer, Fulco van Kooperen, zich daarom juist heeft ingezet om de transfer naar de Spurs nu rond te krijgen. Verder meldt Vermeulen dat Van Bommel anderhalf jaar geleden aan Jürgen Dirkx vertelde dat hij assistent-trainer kon worden als hij zich aansloot bij de stal van Raiola.

"Geen club wil een blok van spelers van dezelfde zaakwaarnemer", zegt Vermeulen. "Net nu Van Bommel weg is, stappen spelers over naar Raiola. Dat is voor PSV complicerend. Voor Gerbrands is dit niet prettig."

Kijk hieronder naar een bijdrage van Joep Schreuder vanuit Eindhoven over de crisis bij PSV en de rubrieken Eredivisieweekend in vogelvlucht, Eindsignaal en Korte Corner.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl