NOS Voetbal

Faber: 'Moeten niet alleen kampioen van de training zijn'

Faber: 'Moeten niet alleen kampioen van training zijn'

Ernest Faber kan moeilijk tevreden zijn na het optreden van zijn ploeg in de confrontatie met Ajax in Amsterdam (1-0 verlies). Alleen in de slotfase slaagden de Eindhovenaren erin Ajax een beetje pijn te doen. De PSV-trainer ziet een groot verschil met het voetbal op de trainingen.

"Het was te gehaast en te verkrampt", zegt Faber. "Het was niet wat we hadden getraind. Kampioen van de training zijn, daar hebben we niks aan. Je moet kampioen zijn in het stadion. Raar is dat. Op de training is het misschien wat vrijer en in het stadion is er misschien wat onzekerheid. Maar je zit niet voor niks bij PSV. Je moet laten zien dat je met druk kan omgaan."

Ernest Faber

Faber blijft ondanks de matige resultaten van PSV en de onrust bij de club hoopvol. "Het is niet leuk, maar ik ben niet in paniek", zegt hij. "We zijn continu aan het denken over hoe het om te draaien. We moeten laten zien hoe goed we zijn."

"Het moet beter", erkent ook aanvoerder Denzel Dumfries. "Dat ziet iedereen en daar doen we alles voor. Wij zijn PSV en zijn aan de fans verplicht om door te blijven gaan, te blijven strijden en het om te draaien."

Dumfries: 'Moeilijk een lichtpunt te zien'

Een eventueel vertrek van technisch manager John de Jong is voor trainer Faber in ieder geval niet de oplossing om de problemen te boven te komen. "Hij moet de tijd krijgen om verder te bouwen aan een nieuwe ploeg", zegt Faber.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl