NOS Voetbal

John de Jong heroverweegt positie bij PSV na onrustige week

De Jong over toekomst bij PSV: 'Komende week afweging maken'

John de Jong twijfelt over zijn toekomst bij PSV. De technisch manager van de Eindhovense club heeft naar eigen zeggen een "loodzware en slopende week" achter de rug, nadat supporters tijdens het thuisduel met FC Twente (1-1) zijn vertrek hadden geëist.

"Ik zit nu twintig jaar bij PSV en dit was in het stadion het moeilijkste wat ik ooit meegemaakt heb", zei een zichtbaar aangeslagen De Jong vrijdag tijdens de presentatie van aanwinst Ricardo Rodríguez.

"Dat is zwaar, pittig en doet heel veel pijn. Ik lees en kijk niet alles, maar neem het voor kennisgeving aan. Ik heb mijn sociale media ook weggedaan. Ik word niet bedreigd, maar als je veiligheid en bewegingsvrijheid in het geding is, kun je je afvragen: waar zijn we mee bezig?"

Op de vraag of De Jong er op deze manier nog wel zin in heeft, antwoordde hij: "Dat zijn de afwegingen voor de komende week."

Na de wedstrijd tegen FC Twente werd de hoofdingang van het Philips Stadion bestormd door een groep PSV-fans

De Jong sprak na de wedstrijd tegen Twente kort met de raad van commissarissen (rvc) van PSV. "Ik had natuurlijk een belangrijke week voor de boeg, vanwege de transferwindow. Ik heb zondag tegen de rvc gezegd dat ik deze week 24 uur per dag aan het werk zou gaan voor de club. Daarna gaan we kijken wat er gebeurt."

"Het doet me verschrikkelijk veel zeer. Het is niet des PSV's, zoals we nu met elkaar omgaan. Het is de club onwaardig. Dat het op mij toegespitst wordt, vind ik niet zo belangrijk, maar dit hoort niet bij ons", aldus De Jong.

Rodríguez brengt ervaring

De komst van Rodríguez, die de rest van het seizoen wordt gehuurd van AC Milan, werd gisteren al wereldkundig gemaakt door PSV. De linksback hoopt op veel speeltijd, ook met oog op het naderende EK.

"PSV is een mooie club en ik wil de ploeg helpen. Er zijn hier jonge spelers, die ook spelers met ervaring nodig hebben", zei de 71-voudig Zwitsers international.

PSV-trainer Ernest Faber ging op de persconferentie in op de onrust in Eindhoven en zijn tactiek tegen Ajax:

Faber probeert alle heisa rond PSV te negeren en hoopt op scorende Dumfries

Het is nog niet duidelijk of Rodríguez zondag in de topper tegen Ajax direct zijn debuut kan maken. "Hij heeft natuurlijk lang niet gespeeld. We moeten ook nog even kijken of we de benodigde papieren wel op tijd in orde kunnen krijgen", zei Ernest Faber.

Commotie

De trainer van PSV wilde weinig kwijt over de onrust van de voorbije week, die werd gedomineerd door verhalen over de vermeende invloed van zijn voorganger Mark van Bommel en het vertrek van aanvaller Steven Bergwijn naar Tottenham Hotspur.

"Er wordt natuurlijk een hoop gezegd en geschreven", aldus Faber. "Dat leg je links en rechts naast je neer, hoe moeilijk het ook is. We hebben het er niet over, want het helpt niet om zondag te winnen bij Ajax."

Om dat te bereiken, treedt PSV de koploper mogelijk met een iets gewijzigde tactiek tegemoet. "We moeten zorgen dat we een resultaat behalen. Dat zou eventueel met een iets andere manier van spelen kunnen zijn. Dat is een zeer reële optie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl