Bekijk de samenvatting van Feyenoord - FC Emmen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Feyenoord heeft zijn vijfde overwinning op rij geboekt in de eredivisie en zichzelf daarmee gehandhaafd op de derde plaats achter Ajax en AZ. In De Kuip werd FC Emmen met 3-0 opzij gezet.

Het duel zal vooral de boeken ingaan als het spetterende debuut van Oguzhan Özyakup. De Turkse international werd afgelopen week gehuurd van Besiktas en had maar 93 seconden nodig om zijn eerste goal te maken voor Feyenoord.

Nederland doet Özyakup goed

"Dit kon niet beter, een goaltje", zei Özyakup na afloop. "Mijn ouders waren er, mijn moeder was jarig. Ik heb met ze ontbeten. In Nederland zijn in een vertrouwde omgeving doet me zo goed."

Özyakup na spetterend debuut: 'Voelt zo goed in Nederland'

Volgende tegenstander voor Feyenoord en de geboren Zaandammer is AZ. "Ik heb daar drie jaar in de jeugd gevoetbald, maar maandag ga ik pas aan AZ denken. Eerst nog even genieten."

Met zijn doelpunt werd Özyakup de snelst scorende Feyenoord-debutant ooit in de eredivisie. Hij is de opvolger van Rini Plasmans, die in 1975 bij zijn debuut na bijna vier minuten het net vond.

De goal van Özyakup werd op de Turkse televisie live uitgezonden.

Debuutgoal Özyakup voor Feyenoord op Turkse televisie: 'Hij is herboren!' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In de 63ste minuut werd de moegestreden Özyakup gewisseld in een fase dat Emmen de overhand had. Niet lang daarna zorgde Nicolai Jørgensen voor de bevrijdende 2-0 en Luis Sinisterra was later goed voor de 3-0.

Advocaat stuwt Feyenoord naar boven

Sinds Dick Advocaat in november trainer werd in de Kuip verloor Feyenoord geen competitieduel meer. De twaalfde plaats werd ingeruild voor de derde en de Rotterdammers zijn zeven punten verwijderd van de koppositie.

Advocaat kijkt echter niet naar boven: "Nee hoor, we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Waar ik wel klaar mee ben, zijn die mensen die zeggen dat we met geluk winnen. Ze hebben er geen verstand van, dit is een moeilijk te kloppen ploeg."

Op Özyakup was hij kritisch. "Een fantastisch debuut. Meer kan je niet wensen, maar hij mist duidelijk wedstrijdritme. En die gele kaart, hij moet oppassen met zijn overtredingen. In Turkije wordt scherper gespeeld dan in Nederland."

Statistieken Feyenoord - FC Emmen

STER reclame