Oguzhan Özyakup Pro Shots

Feyenoord gaat zich versterken met Oguzhan Özyakup. De 27-jarige middenvelder wordt door de Rotterdammers tot en met het einde van het seizoen gehuurd van Besiktas.

Het is nog onduidelijk of Feyenoord, dat de komst van Özyakup op korte termijn wereldkundig maakt, ook een optie tot koop heeft bedongen op de 43-voudig Turks international. Özyakup kwam dit seizoen bij Besiktas steeds minder aan spelen toe.

Hij werd geboren in Zaandam, speelde in diverse Nederlandse vertegenwoordigende jeugdelftallen, maar koos voor een interlandloopbaan in Turkije. Op het EK in 2016 wist Özyakup de achtste finales niet te bereiken met Turkije, maar hij kwam wel in alle drie de groepswedstrijden in actie.

Özyakup trok in 2008 de deur van de jeugdopleiding van AZ achter zich dicht en vertrok naar de jeugdacademie van Arsenal. Een doorbraak in Londen bleef uit, waarna hij in 2012 naar Besiktas vertrok.

Minder keuzes

Coach Dick Advocaat had na het vertrek van Yassin Ayoub, Wouter Burger, Liam Kelly minder keuzes op het middenveld van Feyenoord, waardoor versterking gewenst was.

Technisch directeur Frank Arnesen liet maandag weten dat de club in deze wintertransferperiode geen speler meer zal kopen, hooguit huren.

Eerder maakte Feyenoord de komst van de Slowaakse aanvaller Robert Bozenik bekend.

STER reclame