Kai Sierhuis schreeuwt het uit Pro Shots

De overgang van Kaj Sierhuis naar het Franse Stade de Reims is rond. Hij tekende een contract tot 2024 bij de huidige nummer 11 van de Franse Ligue 1. Als vervanger haalde FC Groningen op huurbasis de bijna 19-jarige spits Daishawn Redan van Hertha BSC.

De transfer van de 21-jarige Sierhuis kwam niet zonder slag of stoot tot stand. FC Groningen huurde Sierhuis sinds de winterstop van het seizoen 2018/2019 van Ajax en had na anderhalf jaar een optie tot koop. Daarom moest Ajax voor de verkoop van Sierhuis ook met FC Groningen in gesprek. De transfersom van vier miljoen euro wordt nu gedeeld.

Sierhuis maakte in 33 eredivisiewedstrijden voor FC Groningen negen goals, waarvan één afgelopen weekend tegen Ajax (2-1 winst). Zijn contract bij Ajax liep tot medio 2021.

Weer een spits met Ajax-verleden

Evenals Sierhuis speelde ook de nieuwe FC Groningen-spits Daishawn Redan in de jeugd voor Ajax. Op 16-jarige leeftijd stapte de aanvaller over naar Chelsea en afgelopen zomer tekende hij voor vijf jaar bij Hertha BSC uit Berlijn.

In zijn eerste half jaar bleef zijn speeltijd in de Bundesliga beperkt tot 20 minuten tegen VfL Wolfsburg (0-3) in augustus.

Daishawn Redan Pro Shots

"Daishawn is weliswaar een jonge speler, maar heeft bij Ajax, Chelsea, Jong Oranje en nu ook Hertha BSC wel in een omgeving gevoetbald waar veel wordt gevraagd en geëist", legde technisch directeur Mark-Jan Fledderus uit op de clubsite. "Wij zaten niet breed in onze spitsen en we zijn heel blij dat we er met de komst van Daishawn een extra optie bij hebben."

Ajax in wachtkamer voor Braziliaanse aanvaller Antony

Ajax is er niet in geslaagd om vlak voor het sluiten van de transfermarkt de Braziliaanse aanvaller Antony in te lijven. De zaakwaarnemer van de 19-jarige vleugelspits laat tegenover Braziliaanse media weten dat het op korte termijn niet meer tot een transfer komt.

Antony AFP

Ajax is al maanden in gesprek met São Paulo FC over een transfer. Ajax heeft zo'n 25 miljoen euro over voor de aanvaller die zich op dit moment met de olympische ploeg van Brazilië voor de Spelen van Tokio hoopt te kwalificeren.

Het management van Antony laat weten dat een transfer naar Ajax zeker niet van de baan is en dat er de komende maanden waarschijnlijk opnieuw wordt onderhandeld. Borussia Dortmund en Manchester City probeerden Antony het afgelopen jaar ook al in te lijven.

STER reclame