NOS NieuwsAangepast

Zoektocht naar resten Tanja Groen levert niets op, familie terneergeslagen

De zoekactie naar stoffelijke resten van de sinds 1993 vermiste studente Tanja Groen op een kerkhof in Maastricht heeft niets opgeleverd.

Afgelopen najaar kreeg het coldcaseteam van de politie Limburg informatie dat het stoffelijk overschot van de 18-jarige Groen mogelijk in een graf zou liggen. Dat graf is vandaag geopend en laag voor laag onderzocht door forensisch onderzoekers, zonder resultaat. Inmiddels is het graf weer dicht. De steen wordt zo snel mogelijk teruggeplaatst.

De familie is op de hoogte gebracht, zegt de politie. "Die is zwaar teleurgesteld, net als het team dat hier heeft gezocht."

Politie 'enorm teleurgesteld'

Het onderzoek naar de vermissing gaat verder als de politie nieuwe aanknopingspunten ziet. "We hopen dat we een keer de juiste informatie binnen krijgen en de ouders van Tanja rust kunnen geven."

Misdaadjournalist Peter R. de Vries, die woordvoerder is van de nabestaanden, zei eerder vandaag dat Groen mogelijk in een graf is gelegd. "Het scenario is dat ze op de avond dat ze verdween, is vermoord en door de dader in een vers gedolven graf is gelegd, waar de volgende dag een kist in is gegaan met een overledene, en het graf is dichtgegooid."

Ook De Vries spreekt nu "van een bittere teleurstelling". De familie reageerde volgens hem terneergeslagen:

Peter R. de Vries: 'Een hele bittere teleurstelling'

Tanja Groen was op dinsdag 31 augustus 1993 onderweg naar huis. Ze was die avond naar een feest geweest van een studentenvereniging en vertrok rond middernacht naar het dorp Gronsveld, zo'n acht kilometer ten zuiden van Maastricht. Vanaf dat moment ontbrak ieder spoor. Ze werd een paar dagen later door haar ouders als vermist opgegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl