Bekijk de samenvatting van VVV-Venlo - PSV Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

VVV-Venlo heeft PSV bij de hervatting van de competitie aan een nederlaag laten ontsnappen. De laagvlieger uit Limburg leek lange tijd op weg naar drie punten, maar Denzel Dumfries bezorgde de Eindhovenaren in de extra tijd alsnog een punt: 1-1. VVV stond door een benutte strafschop van Johnatan Opoku lang met 1-0 voor.

Beide ploegen kenden een zwaar tegenvallende eerste seizoenshelft, slachtofferden nog voor de winterstop de trainer en proberen na de winterstop de weg omhoog in te slaan. PSV richt zich, door de grote achterstand op koploper Ajax, in eerste instantie op de tweede plaats in de eredivisie. Nummer zestien VVV-Venlo wil degradatie voorkomen.

In een vermakelijke eerste helft had PSV, dat het nog maanden zonder de geblesseerde topscorer Donyell Malen moet doen, lange tijd een overwicht. De ploeg van interim-trainer Ernest Faber kreeg een handvol kansen om VVV al vroeg op achterstand te zetten. Steven Bergwijn, Cody Gakpo en Bruma kwamen in scoringspositie, maar slaagden er niet in doelman Thorsten Kirschbaum te passeren.

Bliksemstart

Bergwijn kreeg na twee minuten al een uitgelezen mogelijkheid om PSV de gewenste bliksemstart te geven. Hij kwam na een foute terugspeelbal van Johnatan Opoku vrij voor Kirschbaum, maar gleed op hoge snelheid weg. Bruma slaagde er na een vloeiende PSV-aanval niet in van dichtbij de bal in het doel te deponeren. "We hadden het in die periode al moeten afmaken", keek Faber terug op de sterke fase van PSV.

VVV-Venlo, dat half november trainer Robert Maaskant ontsloeg, maakte aanvankelijk een onsamenhangende indruk. De ploeg van Hans de Koning leed veel balverlies en had geluk dat PSV dat weigerde om af te straffen.

Geholpen door een fout van Ryan Thomas hadden de Limburgers na een kwartier zomaar de leiding kunnen nemen. Vitesse-huurling Oussama Darfalou kon vrij op het PSV-doel af en kreeg de bal uiteindelijk bij Jerome Sinclair. Zijn inzet werd echter gestuit door Timo Baumgartl.

De tweede helft begon net als de eerste; met een goede kans voor PSV'er Bergwijn. Na een actie van Gakpo speelde de spits zich vrij, maar zijn schot werd gekeerd door Kirschbaum.

PSV_spits Steven Bergwijn na een gemiste kans tegen VVV- ProShots

PSV, dat vorig jaar de competitie hervatte met een 2-2 bij FC Emmen en vervolgens in een negatieve spiraal belandde, werd gaandeweg meer en meer afgetroefd door de thuisclub. Faber reageerde door Gakpo te offeren voor middenvelder Jorrit Hendrix. Ihattaren schoof door naar de aanval.

Strafschop

VVV was af en toe brutaal, kreeg ook wel kansjes maar kon net als de tegenstander niet echt doordrukken. Tot de 67ste minuut. Simon Janssen, al vroeg ingevallen voor de geblesseerd geraakte Evert Linthorst, ging over het been van Olivier Boscagli en Danny Makkelie wees naar de stip. Opoku stuurde doelman Unnerstall naar de verkeerde hoek: 1-0.

PSV had daarna ruim twintig minuten om de schade te repareren. Faber haalde de opnieuw falende Bruma naar de kant en stuurde de 17-jarige Noni Madueke naar het front. De jonge Engelsman maakte indruk tijdens het trainingskamp in Qatar en kreeg nu de zware taak een mislukte herstart van de competitie te voorkomen.

Peter van Ooijen (l) en Johnatan Opoku (m) balen van het gelijkspel tegen PSV ProShots

"We gingen mee in het vechtvoetbal van VVV in plaats van dat we bal lieten rondgaan. We moeten scherper zijn als we de tweede helft het veld op komen. In de eerste helft hadden we het allang moeten afmaken", meende aanvoerder Dumfries.

Het heilige vuur en de overtuiging om terug te knokken ontbraken echter aan Eindhovense zijde. VVV-Venlo, dat als enige in de eredivisie tot zondag deze competitie nog niet gelijkspeelde, bleef in de slotfase aanvankelijk makkelijk overeind. In blessuretijd ging het echter nog mis aan Limburgse kant. Dumfries bezorgde PSV alsnog een punt. Voor de zesde keer op rij wist PSV echter geen uitduel te winnen.

"Uiteindelijk moet je blij zijn met een punt, maar wat hebben we het hier weggegeven", vond trainer Faber. "We creëren kansen genoeg. Het scoren is moeizamer."

Statistieken VVV-Venlo - PSV

STER reclame