Pro Shots
NOS Voetbal

Faber beslist zaterdag over rentree Lammers: 'Is het verstandig?'

Ernest Faber beslist zaterdag in samenwerking met de medische staf of Sam Lammers er klaar voor is terug te keren in de selectie van PSV voor het uitduel met VVV-Venlo van zondag (12.15 uur).

"Het is de vraag of het verstandig is vanuit de medische hoek. Het oogt alsof Sam al maanden fit is, maar morgen wordt alles definitief. We moeten het nog even checken", zei Faber.

Lammers stond bijna een half jaar langs de kant met een knieblessure, die hij op 27 juni 2019 had opgelopen tijdens het duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal.

Pro Shots
Sam Lammers in duel met Denzel Dumfries tijdens het trainingskamp van PSV in Qatar

Faber heeft ook goede hoop Steven Bergwijn te kunnen inzetten. De aanvaller miste vanwege een lichte blessure het trainingskamp van PSV in Qatar.

Het is nog onduidelijk of Lars Unnerstall of Robbin Ruiter zondag tegen VVV in het doel staat. "Ik licht zaterdag eerst de spelers in, daarna volgt de rest", liet Faber weten.

Begrip voor vertrek Zoet

Hij ging ook in op het tijdelijke vertrek van Jeroen Zoet naar FC Utrecht. "Jeroen kwam zelf met het verhaal over zijn toekomst naar het EK van komende zomer toe. Daar had hij zijn eigen ideeën over. Ik had graag gezien dat hij hier was gebleven. Maar zeker Jeroen had daar een vrije keuze in", aldus Faber, daarmee doelend op de staat van dienst van Zoet bij PSV, waar hij lang onomstreden was.

Pro Shots
Keeperstrainer Ruud Hesp en Jeroen Zoet tijdens het trainingskamp van PSV in Qatar

"Spelers maken altijd eigen conclusies, dat heb ik zelf als voetballer ook gedaan", vervolgde Faber. "Jeroen heeft daar een verstandige keuze in gemaakt. Ik had drie goede keepers, nu nog twee. Ze mogen van mij allemaal blijven en allemaal keepen. Maar ik kan er maar eentje opstellen. Zondag zal er nog een keeper teleurgesteld zijn. Maar we zijn allemaal professionals."

Faber begroette deze week Guus Hiddink op de training. "Hij kijkt vooral naar de jongens en hoe ze zich gedragen. Hij laat verschillende culturen samenwerken. Daar heeft hij veel ervaring mee en hij deelt dat ook met mij."

Geen Pereiro (voorlopig)

Faber liet tot slot weten dat hij tot en met het einde van de transferperiode geen beroep doet op Gastón Pereiro. PSV hoopt de Uruguayaan nog te verkopen. Het Amerikaanse Cincinnati en Aston Villa hebben interesse getoond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl