NOS Voetbal

Kleding, vrouw in rvc en Guus Meeuwis; alles komt voorbij bij nieuwjaarsreceptie PSV

PSV heeft op zijn nieuwjaarsreceptie in het Philips Stadion een aantal nieuwtjes bekendgemaakt. Meest in het oog springend is de vijfjarige verbintenis met Puma als nieuwe kledingsponsor.

Daarnaast krijgen de Eindhovenaren met Ingrid Wolf voor het eerst een vrouw in de raad van commissarissen en zal Guus Meeuwis met zijn entertainmentbedrijf voor meer wedstrijdbeleving en een "echt avondje uit" gaan zorgen.

Bij nieuwjaarsreceptie kijkt PSV om zich heen: 'Elke versterking is wenselijk'

Puma lost Umbro af als kledingsponsor. Het Duitse miljardenbedrijf heeft al grote namen als Usain Bolt, Max Verstappen, Manchester City en AC Milan in zijn stal. "En die komen allemaal een keer langs bij ons", grapt PSV's algemeen directeur Toon Gerbrands op de receptie.

En dan op serieuze toon: "We kunnen onze internationale ambities op Puma waarmaken, als je ziet wat voor mogelijkheden zij in het buitenland hebben. We gaan een volle verdieping omhoog."

PSV is er ook trots op dat er met Wolf een vrouw als commissaris komt. De 48-jarige CEO van Medisch Centrum Haaglanden volgt Bert van der Els op, wiens termijn voorbij was. De rvc bestaat verder uit Jan Albers (president-commissaris), Robert van der Wallen, Ton van Veen en Hans van Breukelen.

Van Bommel komt weer ter sprake

Gerbrands blikte nog even kort terug op de roerige eerste seizoenshelft met het ontslag van trainer Mark van Bommel. "In een week of acht, negen hebben we alles verspeeld. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Het was een worsteling tussen het behoud van een clubicoon en de tegenvallende resultaten."

Pro Shots
Ernest Faber en Mark van Bommel

Uiteindelijk vloog Van Bommel eruit. Gerbrands: "Ik heb nu drie keer een trainer moeten ontslaan. De vorige twee keer in een gesprek van een kwartier, bij Mark duurde het anderhalf uur. En 's avonds hebben we ook nog gebeld. Dat geeft wel aan hoe moeilijk het was."

Ernest Faber maakt het seizoen af als hoofdtrainer, daarna komt er weer iemand anders voor de groep. Heeft Gerbrands al een shortlist? "Ja, daar staat één naam op. Zo werk ik altijd. Als dat niet lukt, ga ik door naar de volgende."

Duidelijke doelstellingen

Faber is duidelijk over de doelstellingen voor de rest van dit seizoen: "Minimaal tweede worden en de beker winnen. En laten zien dat we een team zijn en van elkaar kunnen genieten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl