Conor McGregor viert zijn overwinning met de Ierse vlag Pro Shots

Conor McGregor heeft zijn rentree in de UFC, de belangrijkste mixed martial arts (MMA)-organisatie ter wereld, bekroond met een spectaculaire en vooral razendsnelle overwinning.

In het Amerikaanse Las Vegas had de Ierse kooivechter slechts veertig seconden nodig om de Amerikaanse vechter Donald Cerrone tegen de grond te slaan, eigenlijk nog voordat het gevecht goed en wel was begonnen.

Schouder, trap, vuist

McGregor begon furieus aan het gevecht en deelde meteen een aantal tikken uit met zijn schouder op het hoofd van de 36-jarige Cerrone. Er volgde een hoge trap, waarna een klap met de linkervuist van McGregor de Amerikaan naar de grond bracht.

De Ierse vechter kon er vervolgens op los slaan, waarna na een aantal tellen de scheidsrechter ingreep en het gevecht beëindigde.

McGregor slaat tegenstander neer en omhelst dan diens moeder

Het was voor het eerst sinds oktober 2018 dat de 31-jarige McGregor weer in de UFC-kooi stond. Hij verloor toen van de Rus Chabib Noermagomedov waarna er zowel in het publiek als in de ring werd gevochten door aanhangers en teamleden van McGregor en Noermagomedov.

Na die chaotische partij kwam McGregor vooral negatief in het nieuws. Hij werd gearresteerd omdat hij een telefoon van een fan had vernield en moest een schadevergoeding betalen omdat hij een man had geslagen in een bar in Dublin.

Ondertussen kondigde McGregor ook zijn afscheid aan, maar enkele maanden later stond zijn rentree alweer op de agenda. Door zijn zege op Cerrone staat McGregor nu op 22 overwinningen in de MMA, tegenover vier verliespartijen.

STER reclame