Conor McGregor zit vast in de nekklem van Chabib Noermagomedov Getty Images

Titelverdediger Chabib Noermagomedov heeft het titelgevecht tegen de Ierse kooivechter Conor McGregor gewonnen. De Ier gaf in Las Vegas in de vierde ronde op, waarmee de Rus lichtgewichtwereldkampioen in de mixed martial arts van de UFC (Ultimate Fighting Championship) blijft.

De 30-jarige McGregor gaf zich gewonnen, nadat hij gevangen was komen te zitten in een verstikkende nekklem van de even oude Russische worstelaar en zich genoodzaakt zag af te kloppen.

Chaos na afloop

Nadat de Ier had moeten opgeven, sloeg de vlam in de pan. Noermagomedov, die nu staat op 27 zeges en nog altijd nul nederlagen, klom de kooi uit en ging in gevecht met een trainer van zijn verslagen opponent. De man had hem verbaal onheus bejegend. Een fan van Noermagomedov klauterde op zijn beurt de kooi in en begon in te slaan op McGregor.

Noermagomedov: 'Ik heb mij niet van mijn beste kant laten zien' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De chaos werd daarna alleen nog maar groter. Her en der werden er rake klappen uitgedeeld. Uiteindelijk werden drie mensen uit het kamp van Noermagomedov gearresteerd, maar niet veel later werden zij weer vrijgelaten.

'Schande'

Voorzitter Dana White van de UFC sprak schande van de chaos na afloop van het gevecht. "Ik weet niet wat ik moet zeggen... Ik walg hiervan."

Zowel Noermagomedov als McGregor werd onder politiebegeleiding de arena uitgeleid. Van een huldiging kwam het niet. "Dan zou het nog meer uit de hand zijn gelopen", verklaarde White die beslissing.

STER reclame