Floor Jansen, frontvrouw van de symfonische metalband Nightwish, tijdens een optreden in Boedapest
NOS Nieuws

Metalzangeres Floor Jansen wint Popprijs 2019 op Noorderslag

Zangeres Floor Jansen heeft de Popprijs 2019 gewonnen op festival Noorderslag in Groningen. Ze is sinds 2012 de frontvrouw van de Finse symfonische metalband Nightwish. Daarvoor was ze twaalf jaar lang leadzangeres van de Nederlandse band After Forever.

Nightwish is vooral in het buitenland erg populair, in Nederland werd Jansen bij het grote publiek bekend door haar deelname in tv-programma Beste Zangers van omroep AVROTROS.

Volgens de jury heeft Jansen daarmee, maar ook met de concerten met haar bands, bewezen dat ze een van de beste en meest veelzijdige zangeressen van Nederland is. De jury waardeert het dat haar muziek "een verbindende kracht heeft, voorbij de subcultuur".

Jansen was er zelf niet bij in Groningen, maar sprak het publiek in een videoboodschap toe. Ze zei dat ze zich "verschrikkelijk vereerd" voelt dat ze prijs heeft gekregen:

Popprijs 2019 voor metalzangeres Floor Jansen

De Popprijs is voor de 34ste keer uitgereikt en gaat naar de band of artiest die in het afgelopen jaar volgens een jury van kenners de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar won rapper en producer Ronnie Flex.

Eerder op de dag werd NPO Radio 2-dj Rob Stenders uitgeroepen tot winnaar van de Pop Media Prijs. De jury waardeert het dat hij ook na 35 jaar nog met kinderlijk enthousiasme een liedje van Michael Kiwanuka of Danny Vera hoog de Top 2000 in kan praten. "Stenders kan het en deed het", aldus de jury.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl