Rob Stenders tijdens de Top 2000
NOS NieuwsAangepast

Rob Stenders krijgt Pop Media Prijs voor 'kinderlijk enthousiasme'

Radio 2-dj Rob Stenders (54) is op muziekfestival Eurosonic Noorderslag in Groningen uitgeroepen tot winnaar van de Pop Media Prijs.

"Een leven in het teken van popmuziek en radio en ook na 35 jaar nog met kinderlijk enthousiasme een liedje van Michael Kiwanuka of Danny Vera hoog de Top 2000 in praten: Stenders kan het en deed het", aldus jury-voorzitter Gijsbert Kamer.

Je kunt geen uitzending van hem luisteren zonder te denken: wat goed is dit.

Juryvoorzitter Gijsbert Kamer

Rob Stenders is sinds 1985 te horen op de nationale radio en sinds 2015 een van de vaste dj's op Radio 2. "De jury heeft sterk het vermoeden dat het vooral Stenders is die de zender van het wat stoffige 'gouden ouden' imago heeft afgeholpen", staat in het juryrapport.

"Niet omdat hij geen oude plaatjes draait, maar omdat zijn selectie zich richt op liedjes die misschien niet de gouden status hebben gekregen, maar het wel verdienden. Je kunt geen uitzending van hem luisteren zonder te denken: wat goed is dit. Of: was ik helemaal vergeten."

Popjournalistiek

De Pop Media Prijs wordt al 25 jaar lang jaarlijks uitgereikt aan iets of iemand die een belangrijke bijdrage levert aan de popjournalistiek. Dat kan een persoon zijn, maar ook bijvoorbeeld een programma, een boek of een documentaire. Aan de prijs is een geldbedrag van 3000 euro verbonden.

Andere genomineerden waren dit jaar Red Light Radio en documentairemaker Carine Bijlsma.

3FM Talent Award

Tijdens het muziekfestival is ook de winnaar van de 3FM Talent Award bekendgemaakt. Die is voor de Nederlandse indiepopband WIES. De winnaar van deze aanmoedigingsprijs wordt gekozen door 3FM-dj's en professionals uit de muziekindustrie, zoals boekers, labels en journalisten. Hoewel de band pas sinds 2018 bestaat, had WIES al een hit met de single Soms Is Het Te Laat.

De muziek die de drie bandleden maken is een mix tussen rock en elektronische pop met daarbij Nederlandstalige teksten. Eerder kreeg de band al de Amsterdamse Popprijs 2018 en De Grote Prijs 2019.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl