Annemieke Schollaardt
NOS NieuwsAangepast

'Annemieke Schollaardt dupe van geschuif bij NPO'

De NPO heeft bij de programmering voor 2018 niet voldoende rekening gehouden met de belangen van NPO Radio 2-presentator Annemieke Schollaardt. De onafhankelijke geschillencommissie van de NPO is het eens met de bezwaren die AVROTROS heeft aangevoerd tegen de nieuwe programmering.

Schollaardt stapte vorig jaar op verzoek van de NPO over van NPO 3FM naar NPO Radio 2, om Rob Stenders te vervangen. Die was van AVROTROS overgestapt naar BNNVARA. Maar twee weken na de start van haar middagprogramma Annemiekes A-Lijst kreeg ze te horen dat ze vanaf januari weer plaats moest maken voor Stenders. AVROTROS zei dat de NPO de grenzen van het fatsoen overschreed en tekende bezwaar aan.

Na maanden steggelen bereikten de omroepen een compromis. Stenders presenteert nu op maandag tot en met donderdag van 14.00 tot 16.00 uur. Schollaardt vult die uren op vrijdag, zaterdag en zondag. En nu is er de uitspraak van de geschillencommissie.

NPO draait het niet terug

"De raad van bestuur heeft niet zorgvuldig gehandeld en er is niet kenbaar rekening gehouden met de belangen van presentator Annemieke Schollaardt", oordeelt de commissie.

Algemeen directeur Eric van Stade van AVROTROS is blij met de uitspraak. "Des te vreemder vind ik de reactie van de NPO dat zij de uitspraak van haar eigen geschillencommissie naast zich neerlegt en nergens van terug wenst te komen. Waar heb je dan zo'n commissie voor? Het mag duidelijk zijn dat wij met deze uitspraak van de geschillencommissie in de hand vervolgstappen gaan zetten", zegt hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl