Kiki Bertens
NOS Sport

Australian Open: loting koppelt Bertens aan Roemeense Begu

Kiki Bertens speelt dinsdag in de eerste ronde van de Australian Open tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu. De als negende geplaatste Zuid-Hollandse speelde vier keer eerder tegen de Roemeense nummer 77 van de wereld en won twee keer.

Bertens strandde in 2019 in de tweede ronde in Melbourne. De winnares van de partij treft de Oekraïense Kateryna Bondarenko of de Australische Arina Rodionova in de tweede ronde.

Rus tegen Linette, De Vroome verliest

Arantxa Rus begint op maandag met een partij tegen Magda Linette, de mondiale nummer 43 uit Polen. Lesley Pattinama-Kerkhove kan zich als derde Nederlandse nog voor het hoofdschema plaatsen. Ze speelt vrijdag in de tweede kwalificatieronde tegen de Oostenrijkse Barbara Haas.

Indy de Vroome overleefde de eerste kwalificatieronde niet. Ze verloor met 6-3, 6-3 van de Spaanse Lara Arruabarena.

Arantxa Rus

Een ander opvallend duel in de eerste ronde is die tussen de 39-jarige Venus Williams en de 15-jarige Cori Gauff, respectievelijk de oudste en jongste speelster van het deelnemersveld. De twee troffen elkaar vorig jaar al in de openingsronde op Wimbledon.

Zevenvoudig kampioen Serena Williams speelt tegen de Russin Anastasia Potapova en wildcardspeelster Maria Sjarapova, de winnares van 2008, ontmoet de als negentiende geplaatste Donna Vekic.

Nadal ontmoet Boliviaan, Federer tegen Amerikaan

Bij de mannen begint de als eerste geplaatste Rafael Nadal tegen de Boliviaan Hugo Dellien. Zevenvoudig winnaar Novak Djokovic ontmoet de Duitser Jan-Lennard Struff. De titelhouder uit Servië kan Roger Federer in de halve finales treffen. De Zwitser opent zijn toernooi tegen de Amerikaan Steve Johnson.

De mooiste partij in de eerste ronde lijkt die tussen Daniil Medvedev, verliezend finalist van de US Open, en het Amerikaanse talent Frances Tiafoe.

Tallon Griekspoor is bij de mannen nog in de race om via kwalificaties tot het hoofdtoernooi door te dringen. De Noord-Hollander begon met een knappe zege op routinier Guillermo García-López en speelt vrijdag tegen de Australiër Rinky Hijkata.

Lange reeks Haase ten einde

Robin Haase mist voor het eerst sinds de US Open in 2010 een grandslamtoernooi. De Hagenaar staat te laag op de wereldranglijst (161ste) om rechtstreeks te worden toegelaten tot de Australian Open. Hij koos voor het spelen van een aantal challengers in plaats van deelname aan het kwalificatietoernooi. Haase speelde 36 grandslamtoernooien op een rij.

De loting van de Australian Open is hier te vinden: mannentoernooi en vrouwentoernooi

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl