Koevermans over vermeende machtsstrijd: 'Iedereen geeft welgemeende adviezen'

Een gebruikelijke speech bleef achterwege, maar algemeen directeur Mark Koevermans had tijdens en na de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord wel wat te vertellen.

"Af en toe heb ik het idee dat hier 600 bazen staan", verwees hij naar de aanwezigen. Daarmee reageerde hij op de vraag of hij nu eigenlijk de machtigste man binnen Feyenoord is.

Want echt rustig lijkt het maar niet te worden in Rotterdam. Deze week verscheen er bijvoorbeeld een artikel in NRC Handelsblad over president-commissaris Toon van Bodegom, die volgens de krant een omstreden zakelijk verleden heeft en achter de schermen nadrukkelijk zijn stempel drukt.

Vele wegen naar succes

Koevermans, opvolger van de in de zomer vertrokken Jan de Jong, hoopt alle betrokkenen op één lijn te krijgen: "Iedereen geeft welgemeende adviezen. Soms zijn er ook wensen, soms ook eisen. Er zijn vele wegen die naar succes leiden. Daar gaan we hopelijk één weg in vinden."

"Met de directie bepalen we de koers, de raad van commissarissen houdt toezicht. Dat zal in 2020 ook zo gaan plaatsvinden. Na een jaar gaan we evalueren", aldus Koevermans.

Spits op komst bij Feyenoord: 'We gaan daarvoor alles op alles zetten'

Koevermans ging ook nog even kort in op het sportieve aspect. Feyenoord wil graag een spits erbij en lijkt door het vertrek van Kenneth Vermeer naar Los Angeles FC daarvoor de financiële middelen te hebben.

"Als er wat gaat gebeuren dan wordt het huur, eventueel koop. Dan moet er ruimte zijn in het budget. Met het vertrek van Vermeer komt er wat ruimte. Dan is het onze wens om een tweede spits te halen. We gaan daarvoor alles op alles zetten."

STER reclame