Kenneth Vermeer vertrekt naar de Major League Soccer ProShots

Doelman Kenneth Vermeer (34) verruilt Feyenoord voor Los Angeles FC. Vermeer, die in Rotterdam-Zuid nog tot het eind van het seizoen onder contract stond, moet in de VS nog wel worden gekeurd.

De routinier was direct enthousiast over een Amerikaans avontuur. Nu Justin Bijlow weer helemaal fit is, besloot Feyenoord aan een transfer mee te werken. Met Nick Marsman hebben de Rotterdammers ook nog een tweede doelman achter de hand.

Bovendien verdient Feyenoord op deze manier nog wat aan de keeper, die in 2014 van Ajax werd overgenomen. En doordat hij per direct van de loonlijst gaat, heeft Feyenoord weer wat ruimte om deze winterse transferperiode te investeren.

Spits op komst bij Feyenoord: 'We gaan daarvoor alles op alles zetten'

Vermeer was niet altijd onomstreden in De Kuip. Zo was hij zijn plek twee seizoenen kwijt aan Brad Jones, in de periode dat Feyenoord zich na achttien jaar weer eens tot landskampioen kroonde (2017). Ook verloor hij aanvankelijk de concurrentiestrijd met de inmiddels dus weer herstelde Bijlow.

Vermeer beschikt desondanks over een bijzondere status in het Nederlands elftal. In zijn vijf optredens voor Oranje werd hij niet een keer gepasseerd. Onder bondscoach Ronald Koeman keerde de Amsterdammer terug bij de nationale ploeg als derde doelman.

Eerder al deed Feyenoord Liam Kelly van de hand. De Ier wordt de rest van het seizoen verhuurd aan het Engelse Oxford. Ook voor de overbodige Yassin Ayoub zoekt de club nog naar een oplossing.

STER reclame