Yassin Ayoub tijdens een van zijn spaarzame optredens in dit seizoen in de Europa League-wedstrijd tegen Rangers FC Pro Shots

Yassin Ayoub en Liam Kelly mogen vertrekken bij Feyenoord. De Rotterdamse club is maandag zonder de twee middenvelders naar het Spaanse Marbella vertrokken voor een trainingskamp.

Voor Ayoub en Kelly is geen plaats meer. "Zij krijgen de ruimte om zich te oriënteren op een andere club waar ze meer kans hebben op speeltijd", laat Feyenoord weten.

De 25-jarige Ayoub kwam in de zomer van 2018 transfervrij over van FC Utrecht, maar wist nooit een basisplek te veroveren. In zijn eerste seizoen kwam hij nog tot achttien officiële wedstrijden waarin hij twee keer scoorde. Dit seizoen kwam hij niet verder dan vijf invalbeurten.

Liam Kelly tijdens een oefenwedstrijd tegen Panathinaikos in juli 2019 Pro Shots

De 24-jarige Ier Kelly tekende afgelopen zomer een contract voor drie jaar. Dat was op voorspraak van toenmalig trainer Jaap Stam, die Kelly nog kende uit zijn tijd bij de Engelse club Reading. Kelly wist echter niet te overtuigen en kwam niet verder dan één wedstrijd en één invalbeurt in het Feyenoord-shirt.

Jeugdspelers mee naar Marbella

Feyenoord is met 26 spelers vertrokken naar Marbella, onder wie de jeugdspelers Ramon Hendriks en Denzel Hall. Feyenoord speelt in Spanje twee oefenwedstrijden: Hoffenheim (8 januari) en Borussia Dortmund (11 januari) zijn de tegenstanders.

STER reclame