Yassin Ayoub ANP

Hij had het zich heel anders voorgesteld. Toen Yassin Ayoub in januari zijn handtekening onder een contract van Feyenoord zette, hoopte hij De Kuip in vervoering te kunnen brengen. Dat is hem na drie maanden nog niet gelukt.

Sterker nog, Ayoub moet de wedstrijden van zijn nieuwe club veelal vanaf de bank of de tribune bekijken. In de competitie heeft hij, blessuretijd niet meegerekend, nog geen uur gespeeld. In vijf invalbeurten kwam Ayoub tot 59 minuten.

"Ik speel bijna niet, maar het gaat nog steeds goed", zegt Ayoub vrijdagmiddag met een lach die eigenlijk niet overéénkomt met zijn woorden. "Ik ben nog steeds gemotiveerd, die lach ga je nooit van me afpakken. Ik krijg positieve feedback van de trainer, dat is belangrijk."

Ayoub speelt niet, maar blijft vrolijk: 'De lach ga je nooit afpakken'

De komst van collega-centrale middenvelder Jordy Clasie, die op dezelfde positie speelt als Ayoub, schrok hem niet af. "Ik kan op meerdere posities spelen. Als er een speler is die ons team verder kan helpen, ben ik daar juist blij mee. Voor mij was het geen schokkend nieuws."

Al voor de komst van Clasie realiseerde Ayoub zich dat hij zou moeten vechten voor zijn plekje. "Ik wist dat de concurrentie hier groter zou zijn dan bij Utrecht, dat hoort bij een topploeg. Dat moet je je iedere dag laten zien. Waar je bij Utrecht misschien credits hebt, moet je ze hier verdienen. Daar ben ik mee bezig."

Ayoub zou vorige maand voor de wedstrijd tegen Willem II niet bij de selectie hebben gezeten, omdat hij niet thuis was terwijl hij zich ziek had gemeld.

Een broodje aap-verhaal, zegt Ayoub. "Het is lachwekkend, ik vind het heel jammer dat dat gebeurt. Dit is voor mij de reden dat ik geen media lees, er worden zo veel dingen gezegd die niet kloppen."

"Ik was ziek en werd thuis opgehaald door Jan Mastenbroek (medewerker van Feyenoord, red.) Ik werd gecheckt, kreeg medicijnen mee en ging weer in bed liggen. Maar er werd gezegd dat ik niet eens thuis was, dat ging mij een beetje te ver."

Ayoub: 'Dat ze zeggen dat ik niet thuis was, heeft me geraakt'

Ayoub heeft geen goed woord over voor media en journalisten die in zijn ogen onzin verkopen. "Je mag me een slechte voetballer noemen, maar je moet geen dingen zeggen die iemand schaden. Dat heeft me wel geraakt."

"Er zijn mensen die dat soort verhalen echt geloven. Maar als je me kent, weet je dat ik niet zo ben.

STER reclame