Martínez mist Blind, maar weet wat er nu van hem wordt verwacht

Lisandro Martínez heeft zich in amper zes maanden tot steunpilaar van Ajax ontwikkeld. De 21-jarige Argentijn was in de eerste seizoenshelft niet weg te denken op het middenveld van de Amsterdammers, maar moet nu in de defensie het gemis van Daley Blind opvangen.

"Het is heel vervelend wat er met Daley is gebeurd. Ik weet zeker dat het goed met hem komt en dat hij er snel weer bij is", vertelt Martínez over zijn ploeggenoot, waarbij in december een ontstoken hartspier werd geconstateerd.

De Zuid-Amerikaan concentreert zich in de tweede seizoenshelft voorlopig op de positie als linker centrale verdediger. "Die positie ken ik goed. Ik heb op die positie al veel wedstrijden gespeeld", aldus Martínez, die in Argentinië louter als centrale verdediger speelde.

Meeste speelminuten - seizoen 2019/2020

1. André Onana 2.700
2. Dusan Tadic 2.622
3. Lisandro Martínez 2.498
4. Joël Veltman 2.332
5. Nicólas Tagliafico 2.323

Martínez lijkt in een mum van tijd de overgang van Argentinië, waar hij vorig seizoen bij Defensa y Justicia speelde, naar Nederland te hebben verteerd.

"Dat komt vooral door mijn ploeggenoten", legt hij uit. "Ze hebben me veel geholpen en daardoor voelde ik me meteen onderdeel van de groep."

Fietsen in Amsterdam is nog niet besteed aan de man die in het voorjaar van 2019 debuteerde in de nationale ploeg van Argentinië. "Maar dat is wel het streven. Ze fietsen wel hard in Amsterdam, dus ik zal voorzichtig moeten zijn", glimlacht hij.

Fietsen in Amsterdam is nog niet aan Martínez besteed

Behalve het fietsen langs de Amsterdamse grachten heeft Martinéz ook serieuzere doelen: met Ajax kampioen worden en met Argentinië naar de Olympische Spelen in Tokio.

Hij weet inmiddels wat het fenomeen 'Museumplein' inhoudt als Ajax wat te vieren heeft. "Ik heb het weleens op een video gezien. Ik zou het geweldig vinden om er dit jaar bij te zijn."

Hij ziet het ook zitten om vervolgens met de olympische ploeg van Argentinië naar Tokio te reizen. "Ik hoop dat ik mee kan. Het is een belangrijk toernooi. We zullen zien wat er gaat gebeuren, maar ik wil niet in de toekomst kijken. We hebben met Ajax nog veel belangrijke wedstrijden voor de boeg."

Bijnaam

Tot slot, wat vindt de Zuid-Amerikaan eigenlijk van 'Slagerij Martínez', zoals in de Amsterdamse kleedkamer zijn bijnaam luidt? "Ik snap wat ze ermee bedoelen. Zo zijn ze mij hier gaan noemen. Een beetje die Argentijnse mentaliteit hè?"

Bewogen, maar plezierige trainingsweek Ajax in Qatar zit erop

STER reclame