Sergiño Dest eerder deze week in Qatar Ajax Images
Spanning VS-Iran

De politieke spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten lijken ook hun weerslag te hebben op het trainingskamp van Ajax in Qatar.

Verdediger Sergiño Dest, speler van het Amerikaanse elftal, voelde zich niet prettig, niet comfortabel. Op dertig kilometer van het verblijf van Ajax ligt een grote legerbasis van Amerika en Dest ging in Qatar steeds meer piekeren. Hij kwam vervolgens tot de conclusie dat hij weg wilde en vloog na toestemming van Ajax donderdagmorgen terug naar Nederland.

Door een blessure miste Dest een training in Qatar, maar daarvan is hij hersteld. Eenmaal terug in Amsterdam zal de rechtsback zich aansluiten bij Jong Ajax om zich verder voor te bereiden op de tweede helft van het seizoen.

Ook Amerikaanse voetbalbond grijpt in

De Amerikaanse voetbalbond zette al eerder een streep door een trainingskamp van de nationale ploeg in Qatar. "We kijken samen met de Qatar Football Association naar een oplossing in de toekomst, zodat ons team alsnog gebruik kan maken van de Qatarese faciliteiten en gastvrijheid van wereldklasse", aldus de Amerikaanse bond.

Joep vanuit Qatar: 'Dest wilde naar huis, hij voelde zich hier niet veilig'

Na de dood van een Iraanse topmilitair in Irak door de Verenigde Staten zijn de spanningen in het Midden-Oosten snel opgelopen. Iran heeft Amerikaanse luchtmachtbases in Irak aangevallen.

Ajax heeft in Qatar vanwege de dreigende escalatie nauw contact met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade over de veiligheidssituatie in de regio.

Ambassade houdt in Midden-Oosten vinger aan de pols terwijl Ajax en PSV trainen

STER reclame