Een geblesseerde Badr Hari moet de strijd tegen Rico Verhoeven opgeven ANP

Badr Hari keert op korte termijn terug in de sportzaal. De 35-jarige kickbokser is herstellende van de enkelblessure die hij in december opliep tijdens het WK-titelgevecht met Rico Verhoeven in de Gelredome, maar kan over drie weken de training hervatten.

"Zijn banden hebben een opdonder gehad en één is er gescheurd", laat zijn trainer Mike Passenier weten bij Veronica. "Tegenwoordig hoef je niet meer in het gips als je wat scheurt. Het is vooral rustig houden en geduld hebben en zelf herstellen. Dat duurt tot vier tot zes weken. We hebben nu drie weken gehad, dus over drie weken kan hij weer rustig beginnen."

21 december 2019: Rico Verhoeven (r) en Badr Hari in Arnhem ANP

Hari moest in het titanengevecht met Verhoeven in de derde ronde opgeven, terwijl hij op punten voorstond. Bij een aanval met een hoge trap landde hij verkeerd en blesseerde hij zich. Huilend van de pijn en frustratie verliet Hari per brancard het stadion.

'De meest dominante vechter'

De kickbokser toonde zich een dag na zijn opgave alweer strijdbaar. "Ik heb de wereld laten zien dat ik nog steeds de meest dominante vechter ben bij de zwaargewichten. Ik ben er dan ook volledig van overtuigd dat ik deze kampioensgordel ga veroveren. Ik kom terug, wees voorbereid."

STER reclame