Inter-spits Romelu Lukaku scoort twee keer tegen Napoli

Inter en Juventus verzaken niet, Zlatan maakt rentree

Internazionale heeft zich weer naast Juventus aan kop genesteld in de Serie A. Inter, waar Stefan de Vrij de hele wedstrijd speelde, won de lastige uitwedstrijd bij Napoli met 3-1. Het was de eerste uitzege in Napels in 22 jaar voor Inter. Juventus had eerder op de dag Cagliari met 4-0 opzij gezet.

De koploper werd flink in het zadel geholpen door Napoli, dat tot driemaal toe een tegengoal weggaf. Na een kwartier leverde de thuisploeg de bal in bij Romelu Lukaku, die vervolgens het veld overstak en via de binnenkant van de paal raak schoot. Bij de tweede goal van Lukaku liet Napoli-doelman Alex Meret de bal door zijn handen glippen.

Vlak voor rust kwam Napoli op 1-2 door een goal van voormalig Ajax-spits Arek Milik. De Pool schoot raak op aangeven van José Callejón. De hoop die de thuisploeg door de goal van Milik kreeg werd na rust tenietgedaan. Napoli-verdediger Konstantinos Manolas legde de bal panklaar voor Lautaro Martínez, die er dankbaar 1-3 van maakte.

Hattrick Ronaldo

Juventus vierde Driekoningen, een nationale feestdag in Italië, eerder op de dag met een overtuigende overwinning op Cagliari. In Turijn won Juve, mede door een hattrick van Cristiano Ronaldo, met 4-0 van Cagliari.

Cristiano Ronaldo na zijn eerste van drie treffers tegen Cagliari

Net als de laatste twee wedstrijden zat Matthijs de Ligt op de bank bij Juventus. Op zijn plaats speelde Merih Demiral, die in de eerste helft met een keiharde kopbal op de lat dicht bij de openingstreffer was.

Na rust opende Cristiano Ronaldo de score door een breedtepass van Ragnar Klavan (oud-speler van Heracles en AZ) te onderscheppen, de keeper te omspelen en vervolgens prima af te ronden.

Ronaldo maakte er daarna nog twee (waarvan een strafschop) en tussendoor deed Gonzalo Higuaín ook een duit in het zakje.

Internazionale en Juventus gaan gezamenlijk aan de leiding in de Serie A met 45 punten. Lazio volgt op zes punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Rentree Ibrahimovic bij Milan

Bij AC Milan waren deze Driekoningen alle ogen gericht op 'koning Zlatan'. Ibrahimovic keerde onlangs na 7,5 jaar terug bij Milan en begon tegen Sampdoria op de bank. Vijf minuten voor rust kreeg de 38-jarige Zweedse superster de handen al op elkaar in San Siro, toen hij slechts begon aan zijn warming-up.

Tien minuten na rust mocht Ibrahimovic tot grote vreugde van de fans daadwerkelijk invallen. Tot dat moment had Sampdoria de beste kansen gehad, maar de invalbeurt van Zlatan gaf Milan een impuls.

Zlatan Ibrahimovic komt tien minuten na rust in het veld bij AC Milan tegen Sampdoria

Ibrahimovic kreeg zelf een goede kopkans, maar stuitte op Sampdoria-doelman Emil Audero. De keeper hield ook bij andere kansen van Milan zijn doel schoon, waardoor Zlatan zijn rentree niet kon opluisteren met een overwinning: 0-0.

Makkelijke middag voor De Roon en Hateboer

Marten de Roon en Hans Hateboer hadden beiden een basisplaats bij Atalanta Bergamo, dat Parma met 5-0 afdroogde. Aanvoerder Alejandro Gómez zette Atalanta op het goede spoor door fraai de 1-0 binnen te schieten. Remo Freuler, Robin Gosens (ex-Heracles) en Josip Ilicic (2) voerden de score verder op.