NOS Voetbal

Zlatan gepresenteerd bij AC Milan: 'Kan direct spelen als het moet'

Ibrahimovic: 'Natuurlijk speel ik niet alsof ik 28 ben, onmogelijk'

Op typerende wijze heeft Zlatan Ibrahimovic vrijdagochtend tijdens zijn presentatie bij AC Milan zijn ambities duidelijk gemaakt. "Als ik het verschil niet meer kan maken, heb ik hier niks meer te zoeken."

De Zweed wordt gezien als verlosser van de gevallen topclub, inmiddels elfde in de Serie A. De 38-jarige Zweed tekende in eerste instantie voor een half seizoen.

"Als het goed gaat wil ik zeker blijven. De komende zes maanden zijn belangrijk om te kijken hoe fit ik ben", aldus Ibrahimovic. "Ik ben fit. Ik heb goed getraind, alleen heb ik de bal nog niet aangeraakt. Volgens mij ben ik klaar. Kan direct spelen als het moet."

'Marathon, geen sprint'

"Ik kom de club helpen. De club kan veel beter. De club moét beter. Maar we moeten wel wedstrijd voor wedstrijd denken. Het wordt een marathon, geen honderd meter sprint."

AFP
Zlatan arriveert in Milaan

Ibrahimovic was in 2011 de aanvalsleider van het laatste kampioensteam van de Rossoneri. Sinds zijn vertrek is de club in verval geraakt. Juventus is sindsdien de ongenaakbare kampioen, al zes jaar werd er geen Champions League meer gespeeld.

"Ik zal eerlijk zijn. Ik had de keuze: óf een driejarig contract ergens óf de grootste uitdaging", licht Ibrahimovic zijn keuze toe. "AC Milan voelt als thuis. Ik heb hier altijd met heel veel plezier gespeeld."

'Voelt nu anders'

"Vorig jaar heb ik ook al met Milan gesproken, toen met Leonardo. Maar ik voelde me op dat moment, een jaar na mijn blessure, niet goed genoeg om te gaan. Nu voelt dat anders."

Ibrahimovic groots onthaald in nieuwe thuishaven Milaan

De laatste twee seizoenen maakte Ibrahimovic veel indruk in de Verenigde Staten, met 52 goals in 56 wedstrijden voor LA Galaxy.

Hoewel het niveau in de Major League Soccer behoorlijk is, ligt het wel lager dan in de Europese topcompetities. Desondanks stonden de clubs in de rij om de topscorer aller tijden van Zweden in te lijven.

"Ik heb op mijn 38ste meer aanbiedingen gekregen dan op mijn 28ste", laat hij desgevraagd weten. Maandag kan hij zijn officiële rentree maken in het competitieduel met Sampdoria.

Stand Serie A

1. Juventus 17-42
2. Inter 17-42
3. Lazio 17-36
4. AS Roma 17-35
11. AC Milan 17-21

De huidige staat van AC Milan is voor een club van die statuur beschamend. Tegen Atalanta werd de achttienvoudig kampioen in de afgelopen wedstrijd met 5-0 verslagen door Atalanta, de grootste nederlaag in ruim twintig jaar.

Na zeventien wedstrijden hebben de Milanezen slechts de helft van het aantal punten dat koploper Juventus vergaarde; liefst 21 punten is de achterstand op het team van Cristiano Ronaldo. "Fantastisch dat hij in Italië speelt. We gaan kijken wat er gebeurt", aldus Zlatan.

Om de Champions League te halen, moeten er in de tweede competitiehelft veertien punten worden goedgemaakt op AS Roma. "Ik begin hier helemaal opnieuw en ik moet resultaten boeken. Ik was op zoek naar een uitdaging die me adrenaline gaf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl