Ahmed Mendes Moreira wordt gesteund door medespelers ANP

FC Den Bosch heeft een aantal supporters een stadionverbod opgelegd wegens wangedrag tijdens de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira werd toen vanaf de tribunes op een racistische manier beledigd. De wedstrijd werd tien minuten stilgelegd.

Een woordvoerder van FC Den Bosch benadrukt tegen Omroep Brabant dat het "niet noodzakelijkerwijs gaat om stadionverboden in de categorie discriminatie/racisme. We houden het voor nu algemeen bij wangedrag. Denk bijvoorbeeld aan bekers met bier gooien richting veld."

Onderzoek

FC Den Bosch heeft het eigen onderzoek naar de gebeurtenissen afgerond. Het onderzoeksrapport ligt nu bij de KNVB. Later treden de club, de KNVB en het Openbaar Ministerie samen naar buiten met de onderzoeksresultaten. Naar verwachting worden dan maatregelen bekendgemaakt om racisme in het voetbal aan te pakken.

De racistische spreekkoren tijdens de wedstrijd veroorzaakten veel ophef. Minister Bruins kondigde eind november aan, na een gesprek met de KNVB, dat er eind januari een aanvalsplan tegen racisme in het voetbal klaar moet liggen.

Het incident in het FC Den Bosch-stadion was op 17 november. Moreira werd onder meer uitgescholden als zwarte piet:

Den Bosch-aanhangers tegen Mendes Moreira: 'Sinterklaas, Sinterklaas en natuurlijk Zwarte Piet'

STER reclame