ANP

Leerlingen van de Parkschool in Arnhem hebben bloemen en knuffels neergelegd op het schoolplein, ter nagedachtenis aan de 4-jarige leerling die in de Nieuwsjaarnacht om het leven kwam bij een flatbrand. Het is de eerste schooldag na het drama.

De bloemen en knuffels zijn gelegd bij een stenen kikker op het plein. Verder is in de hal van de school een herdenkingsplek ingericht waar kinderen een tekening of boodschap kunnen achterlaten.

Volgens de directeur van de school is het rouwen voor de leerlingen vandaag begonnen.

'We zijn vandaag begonnen met het rouwen om Jelle en zijn vader'

Klasgenoten van de jongen en van zijn zus (8), die zwaargewond raakte, werden vanochtend apart opgevangen, samen met hun ouders. Daarbij waren mensen van het schoolbestuur, slachtofferhulp en de gemeente aanwezig. In de lessen van de overige leerlingen wordt vandaag ook stilgestaan bij de fatale brand.

Lift

Het slachtoffer stond vlak na Oud en Nieuw met zijn ouders en zus in een lift die uitviel door brand. Hij en zijn vader kwamen om het leven door de rook. Zijn zus en moeder raakten zwaargewond en zijn volgens Omroep Gelderland inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

De brand werd volgens de politie veroorzaakt door vuurwerk dat op een bank in het portiek van de flat was gelegd. Twee jongens van 12 en 13 worden verdacht van betrokkenheid daarbij. Ze zitten sinds vrijdag niet meer vast.

Buren reageerden na de brand verslagen:

Bewoners Arnhemse flat geschokt door dodelijke brand: 'Ik zag allemaal vlammen'

STER reclame