Knegt trappelt van ongeduld: 'Wereldbeker Dordrecht is het hoofddoel'

De NK shorttrack kwam voor Sjinkie Knegt nog te vroeg, maar de zondag wel in Leeuwarden aanwezige Fries is spoedig weer in competitief verband te bewonderen.

"Het zou mooi zijn als ik in Dordrecht zou kunnen starten", verwijst hij naar de wereldbekerwedstrijden op 14, 15 en 16 februari. "Ook individueel. Het is het hoofddoel, zeker."

Bondscoach Jeroen Otter verklaarde zaterdag ook al te mikken op een rentree van zijn pupil in Dordrecht en zei tevens Knegt nog af en toe te moeten afremmen, omdat-ie zo enthousiast is.

De EK in Hongarije, eind januari, komen namelijk waarschijnlijk net te vroeg voor de shorttracker. Al hoopt Knegt stiekem wel op een nominatie voor de Europese titelstrijd. "Ik zou daar best willen starten, op de relay, maar dat is aan Jeroen (Otter, red.). Ik denk dat ik wel van waarde kan zijn."

Brandwonden

Knegt liep bijna een jaar geleden ernstige brandwonden op bij het aansteken van een houtkachel. Na een lange revalidatie wil hij nu zijn blik op de toekomst werpen.

"Ik heb heel lang niets kunnen doen. Heb opnieuw moeten leren lopen. Daarna wilde ik graag weer schaatsen. Dat wil ik zo snel en zo hard mogelijk doen. De laatste tijd ga ik met grote stappen vooruit."

STER reclame