Jeffrey de Zwaan
NOS SportAangepast

De Zwaan dwingt Wright tot het uiterste, maar verliest op WK darts

Jeffrey de Zwaan is er niet in geslaagd zich bij de WK darts (PDC) in Londen te plaatsen voor de kwartfinales. De 23-jarige darter maakte het de als zevende geplaatste Peter Wright in de vierde ronde heel moeilijk, maar verloor desondanks met 4-3.

De Zwaan werd bij zijn twee eerdere deelnames aan het WK in de tweede ronde uitgeschakeld. Dit jaar schopte hij het tot de laatste zestien, door achtereenvolgens af te rekenen met Darin Young en Dave Chisnall.

In het duel met Wright kwam De Zwaan pas laat op stoom. De als 23ste geplaatste Nederlander boog in de eerste set nog wel een 2-0 achterstand om in 2-2, om de beslissende leg vervolgens te verliezen.

Het tweede bedrijf ging met 3-1 naar Wright, die daarna op eenvoudige wijze ook de derde set op zijn naam schreef. Maar net op het moment dat de overwinning binnen handbereik was, verslapte de concentratie bij de Schot.

Beslissende set

Wright kwam in de vierde set nog wel op 2-0, maar liet De Zwaan daarna terugkomen in de wedstrijd. De Nederlander pakte vijf legs op rij en bracht zijn achterstand in sets even later terug tot 3-2.

Het geloof in een stunt groeide bij De Zwaan, die steeds beter ging spelen en een beslissende zevende set af wist te dwingen. Daarin ging het lange tijd gelijk op, maar bij 4-3 in legs maakte Wright het verschil.

Darius Labanauskas

Michael van Gerwen schaarde zich vrijdagavond bij de laatste acht. In de kwartfinales neemt de titelverdediger het op tegen Darius Labanauskas, die zaterdagmiddag afrekende met Steve Beaton.

De ongeplaatste Litouwer maakte een jaar geleden naam op het WK door Raymond van Barneveld al snel naar huis te sturen, maar daar bleef het toen bij.

Dit jaar duurt zijn verrassende WK-avontuur een stuk langer. Labanauskas won al vier partijen en rekende af met drie geplaatste spelers. Na Ian White (9) en Max Hopp (24), nu dus Steve Beaton (25).

De Engelsman, die een ronde eerder nog James Wade uitschakelde, haalde zijn niveau niet en zag Labanauskas zijn eerste matchdart verzilveren en met 4-2 winnen.

Uitslagen 28 december

Steve Beaton (Eng) Darius Labanauskas (Lit) 2-4
Kim Huybrechts (Bel) Luke Humphries (Eng) 1-4
Dimitri van den Bergh (Bel) Adrian Lewis (Eng) 4-3
Peter Wright (Sch) JEFFREY DE ZWAAN (NED) 4-3
Glen Durrant (Eng) Chris Dobey (Eng) 4-3
Gerwyn Price (Wal) Simon Whitlock (Aus) N.n.b.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl