Michael van Gerwen
NOS Sport

Van Gerwen eenvoudig naar kwartfinales WK darts

Michael van Gerwen heeft zonder problemen de kwartfinales van het WK darts bereikt. De regerend wereldkampioen had het een set lastig met de Engelsman Stephen Bunting, maar won uiteindelijk toch met overduidelijke cijfers: 4-0.

Van Gerwen won de laatste zes onderlinge ontmoetingen met Bunting, maar kwam ditmaal in de eerste set met 2-1 achter. De Nederlander herstelde zich, pakte de set en hield vervolgens het ritme vast.

Bunting wist geen moment zijn gebruikelijke niveau te halen en bleef met een gemiddelde van 84 per beurt ver achter bij dat van Van Gerwen (104). De Engelsman wist nog maar twee legs te winnen in het vervolg van de wedstrijd.

In de kwartfinales (zondag) speelt Van Gerwen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Steve Beaton en Darius Labanauskas.

Ook Aspinall naar kwartfinales, Price toont vorm

Naast Van Gerwen plaatste ook Nathan Aspinall zich voor de kwartfinales door Gary Anderson met 4-2 te verslaan. Aspinall en Anderson haalden vorig jaar beiden de halve finales en maakten er nu een spannende wedstrijd van.

Anderson bleek slordig op de beslissende momenten en dat brak de wereldkampioen van 2015 en 2016 op. Aspinall miste aanvankelijk nog wel vier pijlen om de wedstrijd uit te gooien, maar hield bij de vijfde mogelijkheid wel het hoofd koel.

De eerste partij van de avond ging tussen Gerwyn Price en John Henderson. Het was het laatste duel uit de derde ronde. In de eerste set wist Henderson nog prima tegenstand te bieden aan de als derde geplaatste Price, maar de Welshman stond uiteindelijk geen set af: 4-0.

Uitslagen 27 december

Derde ronde:
Simon Whitlock (Aus) Mervyn King (Eng) 4-1
Daryl Gurney (Nie) Glen Durrant (Eng) 2-4
Fallon Sherrock (Eng) Chris Dobey (Eng) 2-4
Gerwyn Price (Wal) John Henderson (Sch) 4-0
Achtste finales:
Gary Anderson (Sch) Nathan Aspinall (Eng) 2-4
MICHAEL VAN GERWEN (NED) Stephen Bunting (Eng) 4-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl