Ridouan Taghi
NOS NieuwsAangepast

'Nederland bedankt Marokko voor hulp opsporen Ridouan Taghi'

Nederland heeft de Marokkaanse nationale veiligheidsdienst bedankt voor de hulp bij het opsporen van crimineel Ridouan Taghi, meldt de regeringsgezinde nieuwswebsite Hespress.

Volgens de website heeft de korpschef van de landelijke politie gebeld met de directeur-generaal van de Marokkaanse veiligheidsdienst, Abdulatif Hammouchi. Het medium meldt dit op basis van een overheidsfunctionaris.

Vergismoord

De Arabischtalige krant Assabah meldt dat er in deze zaak nauw wordt samengewerkt sinds de vergismoord in Marrakesh, waarbij de zoon van een Marokkaanse rechter werd vermoord. Taghi zou opdracht hebben gegeven voor deze aanslag.

De Marokkaanse veiligheidsdienst zou aan Nederland uitsluitsel hebben gegeven over de verblijfplaats van Taghi: die was niet in Marokko, en de Marokkanen zouden belangrijke informatie hebben gegeven over de plek waar Taghi uiteindelijk in Dubai is aangetroffen.

Een officiële reactie van de Marokkaanse overheid over zijn rol bij de opsporing en arrestatie van Taghi is tot nu toe uitgebleven.

Zwaarbeveiligde gevangenis

De hoofdverdachte in het Marengo-proces werd maandag aangehouden in Dubai. Een paar dagen later werd hij 's nachts overgebracht naar Nederland. Taghi zit nu in de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught.

De 42-jarige Taghi wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij verschillende liquidaties. Ook wordt hij gezien als kopstuk in de cocaïnehandel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl