Pro Shots
NOS Voetbal

Telstar identificeert fans die zich racistisch uitlieten in bekerduel met Ajax

Telstar heeft in samenwerking met de politie een aantal personen geïdentificeerd die zich woensdagavond racistisch zouden hebben uitgelaten in de richting van Ajax-keeper André Onana.

Tijdens het bekerduel Telstar-Ajax (3-4) zou via microfoons bij het doel te horen zijn geweest hoe met name Onana door de Telstar-aanhang racistisch werd bejegend.

'Signalen nemen wij zeer serieus'

"Telstar is een club die gelijkheid enorm hoog in het vaandel heeft staan en waar iedereen welkom is. Wij kunnen en zullen het nimmer accepteren dat spelers van de tegenstander, onze eigen spelers, of wie dan ook op een manier worden bejegend die haaks staat op alles wat wij als Telstar zijn. De signalen van vanavond zullen wij dan ook heel serieus nemen", liet Telstar woensdagavond in een verklaring weten.

De supporters die zich misdroegen, zijn nu dus geïdentificeerd. "De komende periode zullen wij verder onderzoek doen en met gepaste maatregelen komen", aldus de eerstedivisionist.

Woordvoerder Dennis Bliek van Telstar verklaarde tegenover Het Parool dat de uitlatingen niet massaal werden gedaan, maar door 'een stuk of drie, vier supporters'. Ook spreekt hij van zware sancties: "We zullen de supporters die de racistische uitlatingen deden in samenwerking met de KNVB een stadionverbod opleggen."

Onana verklaarde in november in een interview dat hij vaker met racisme te maken heeft gehad op de Nederlandse voetbalvelden.

Bekijk hieronder het interview dat André Onana destijds gaf:

Onana over racisme in de eredivisie: 'Ben je gewend als je zwart bent'

Vorige maand werd Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira, tijdens het duel FC Den Bosch-Excelsior, door supporters van de thuisploeg racistisch bejegend.

Kort daarna lieten bondscoach Ronald Koeman en Georginio Wijnaldum zich in duidelijke bewoordingen uit over het voorval. "Je moet gewoon weggaan van het veld", aldus Koeman.

De KNVB en het kabinet hebben een actieplan aangekondigd tegen racisme op en rond de voetbalvelden. Eind januari moeten er maatregelen zijn om het probleem aan te pakken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl