Noa Lang viert de 0-1 voor Ajax bij Telstar
NOS VoetbalAangepast

Ajax maakt het spannend tegen Telstar, Willem II en AZ simpel verder

Ajax heeft voor het eerst in zeventien dagen weer een wedstrijd gewonnen. In de tweede ronde van de KNVB-beker werd Telstar, zij het moeizaam, verslagen: 3-4. Willem II en AZ, de ploegen die in de eredivisie Ajax wisten te verslaan, gingen simpel verder.

Het was voor Ajax niet alleen de eerste zege in ruim twee weken tijd, het waren ook de eerste doelpunten. Achtereenvolgens werd er thuis verloren van Willem II (0-2) en Valencia (0-1) en zondag volgde een nederlaag in de topper bij AZ (1-0).

Bekijk hieronder de reactie van Klaas-Jan Huntelaar na de moeizame zege van Ajax op Telstar:

Huntelaar na zwaarbevochten zege: 'Je moet naar de volgende ronde'

Ajax moest het bij Telstar stellen zonder een reeks vaste waarden (onder anderen Nico Tagliafico en Hakim Ziyech ontbraken) en dat deed zich voelen. Telstar was 25 minuten de baas, maar de intikker van Noa Lang en een knap schot van van Sergiño Dest veranderden dat beeld.

Doelpuntenrecord

Die 0-2 betekende een record voor Ajax. Het was de 155ste goal van het kalenderjaar 2019. Nog nooit wisten de Amsterdammers zo vaak te scoren in één kalenderjaar. Het vorige record dateerde van 1993, toen het Ajax van Louis van Gaal bleef steken op 154 doelpunten.

Sergiño Dest is de gevierde man bij Ajax na zijn tweede goal tegen Telstar

Telstar gaf niet op, bleef prima spelen en was gevaarlijk via de voorzetten van Anthony Berenstein. Clubicoon (en jeugdcoach van Ajax) Frank Korpershoek en Benaissa Benamar kopten ook knap binnen.

Tussendoor leken goals van Jurgen Ekkelenkamp en Dest (kruising) het duel op slot te gooien, al werd het door de inzet van Reda Kharchouch nog even spannend.

Voor Sontje Hansen werd het nog een mooie avond. De 17-jarige aanvaller maakte vrijdag al zijn debuut in het betaalde voetbal (Cambuur-Jong Ajax) en mocht woensdagavond zijn eerste minuten in het eerste maken.

Willem II simpel verder

Willem II, dat vorige week vrijdag met 2-0 won van Ajax in de Johan Cruijff Arena, nam zijn goede vorm uit de eredivisie mee in de beker. Sparta werd in Tilburg met 3-0 opgerold.

Ché Nunnely viert zijn treffer

Goaltjesdief Vangelis Pavlidis opende na een dik kwartier de score met een intikker uit een scrimmage. Niet veel later werd een inzet van de Griek gekeerd, waarna het alsnog raak was via Mike Trésor Ndayishimiye.

Nog voor de rust rondde Ché Nunnely een mooie aanval af: 3-0. Sparta kon ook na de rust er weinig tegenoverstellen.

Ook AZ door

AZ bekerde verder door een 3-0 zege op derdedivisionist Groene Ster. Helemaal vanzelf ging het niet. Bij rust was het nog 0-0 en vlak erna kreeg Jordy Clasie rood. Ferdy Druijf, Jonas Svensson en Dani de Wit drukten het overwicht echter alsnog in goals uit.

Uitslagen KNVB-beker woensdag 18 december

Telstar-Ajax 3-4
AZ-Groene Ster 3-0
Heracles-Dordrecht 3-0
OFC Oostzaan-Spakenburg 0-0 (Spakenburg wint na strafschoppen, 4-5)
Sparta Nijkerk-NAC Breda 0-1 (na verlenging)
Willem II-Sparta Rotterdam 3-0
GVVV-PSV 1-2 (na verlenging)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl