NOS Nieuws

Spaanse politie onderschept onderzeeër met 3000 kilo coke

De Spaanse politie heeft bij de kust van de plaats Cangas de Morrazo in het noordwesten van het land een onderzeeboot onderschept met aan boord zo'n 3000 kilo cocaïne, melden Spaanse media. Het zou een unicum zijn dat met een onderzeeër drugs naar Europa worden gesmokkeld.

De twintig meter lange onderzeeër zou afkomstig zijn geweest uit Colombia. Aan boord van het schip waren drie mensen: twee van hen zijn opgepakt, een derde sloeg op de vlucht. De krant El País meldt dat het gaat om Ecuadoranen.

Het schip zou in Guyana zijn gebouwd. De smokkelaars zouden erop hebben gerekend dat ze zeker twee keer per jaar drugs naar Europa konden varen. De recherche gaat ervan uit dat achter de drugs grote bendes zitten, omdat een type onderzeeër als dit zeker 2,5 miljoen euro kost.

Eerdere vangsten

Elders in de wereld zijn al vaker onderzeeërs voor het transport van drugs gebruikt. Voor de kust van Colombia werd in september nog een onderzeeër gevonden met drugs die waarschijnlijk bedoeld waren voor de Amerikaanse markt. Vorig jaar werd voor de kust van Suriname een drugsonderzeeër gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl