Jos B. bij zijn arrestatie vorig jaar
NOS NieuwsAangepast

Zwaardere verdenking Jos B.: Nicky Verstappen gedood om misbruik te verhullen

Het Openbaar Ministerie verdenkt Jos B. van 'gekwalificeerde doodslag' op Nicky Verstappen, zei de officier van justitie tijdens een regiezitting in de rechtbank Maastricht.

Dat betekent het doden van iemand om daarmee een ander feit te verbergen. In de zaak-Nicky Verstappen gaat het om seksueel misbruik, denkt justitie. Op de onderbroek en pyjama van de jongen werd dna van Jos B. gevonden.

Eerder liet het OM de aanklacht moord al vallen en werd Jos B. verdacht van doodslag. De verdachte houdt vol dat hij niets met de dood van Nicky Verstappen in 1998 te maken heeft en beroept zich op zijn zwijgrecht.

Het OM gaat ervan uit dat Nicky Verstappen is ontvoerd, maar de advocaat van B., Gerald Roethof, vraagt zich af of dat wel zo is. Hij denkt dat de jongen is weggelopen. Roethof wil verder dat er onderzoek komt naar andere dna-sporen op het lichaam van Verstappen. Hij wil ook de deskundige horen die het verst gaat in de bewering dat Verstappen is misbruikt. Andere deskundigen beweren dat misbruik niet vast te stellen is.

De 11-jarige Nicky verdween in de zomer van 1998 van een jeugdkamp op de Brunssummerheide. Hij werd anderhalve dag later dood in de buurt van het kamp gevonden.

De zoektocht naar een verdachte duurde twintig jaar. Een terugblik:

Zoektocht in zaak-Nicky Verstappen duurt al 20 jaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl